Bjørn Gunnar Rosvoll slutter som salgs- og markedsdirektør i TV 2. Det får Kampanje bekreftet av Rosvoll selv onsdag ettermiddag.

Omorganisering skjer som følge av en varslingssak. Det var i begynnelsen av februar at TV 2-sjef Olav T. Sandnes skal ha blitt gjort et kjent med et varsel om at Rosvoll har «en lederstil som har skapt et utrygt arbeidsmiljø». Varslet skal både omhandle tone og form på Rosvolls kommunikasjon og lederstil.

- Det er mine nærmeste medarbeidere som har sagt fra. Det gjør inntrykk. Jeg har åpenbart ikke skjønt at min lederstil, min måte å kommunisere på, bråheten, tonen og tøffheten har ført til at de rundt meg har følt seg utrygge. Dette er jeg virkelig lei meg for, og jeg må selvsagt gjøre noe med det, skriver Rosvoll i en e-post til Kampanje.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes bekrefter overfor Kampanje at det både er kommet flere tilbakemeldinger, og det er varslet.- Det handler om lederstil og oppførsel, stil, form og tone som i sum har skapt et usunt arbeidsmiljø blant de som rapporterer til Bjørn Gunnar Rosvoll, sier han til Kampanje.

Les mer: TV 2-sjefen: - Har skapt et usunt og utrygt arbeidsmiljø | Kampanje

- Burde ha skjønt tegninga
Assisterende salgsdirektør Marius Høgebøl overtar jobben som salgsdirektør med personalansvaret for de ansatte markedsavdelingen i TV 2, men han skal ikke sitte i ledergruppen til Olav T. Sandnes. Der skal Rosvoll bli værende. Dermed blir Rosvoll i praksis Høgebøls leder, og både Høgebøl og markedsdirektør Albert Arli skal rapportere til Rosvoll.

Bjørn Gunnar Rosvoll er blant de få gjenværende ansatte som har vært med TV 2 siden starten. I fjor feiret han dermed 30 år i kanalen.

- Jeg burde ha skjønt tegninga før det ble varslet om, men nå har det skjedd, og jeg håper vi har kommet fram til en god løsning. Jeg blir sittende i ledergruppa og skal bidra strategisk, men Marius tar over som salgsdirektør, og overtar med det også alt personalansvar og hele det operative lederskapet for salg og marked, avslutter Rosvoll.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

Ingen kommentar
TV 2s nye salgsdirektør Marius Høgebøl har jobbet med Rosvoll i en årrekke. Han ønsker ikke kommentere saken.

- Har du selv opplevd arbeidsmiljøet som utrygt under Rosvolls ledelse?

- Det blir samme svar. Har ikke tenkt å uttale meg om denne saken, sier han når Kampanje ringer.

Kampanje har også forsøkt å komme i kontakt med flere av lederne som har jobbet med Rossvoll i salgs- og markedsavdelingen uten hell.