Kampanje har snakket med flere mediehus om de vurderer å plukke opp podkasten til Sophie Elise og Fetisha Williams etter at de valgte å avslutte samarbeidet med NRK torsdag kveld.

Duoen vil nemlig ikke legge ned podkasten «Sophie Elise & Fetisha», selv om samarbeidet med NRK er over.

- I tillegg til at dette har vært lærerikt, har det også vært kjempegøy. Sophie Elise og jeg kommer derfor til å fortsette podkast-ferden videre sammen. Det gleder vi oss til, sier Fetisha Williams i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag.

- Åpen for dialog
Programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen melder at de er åpne for dialog med duoen.

- Det er ikke noe vi har tatt konkret stilling til, men vi er åpen for dialog med dem om de søker ny mediepartner, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

Foreløpig er Bauer Media det eneste mediehuset som har meldt interesse. Kampanje har snakket med innholdsdirektøren i Acast, Thomas Veheim, som sier at de på nåværende tidspunkt ikke har tatt stilling til et eventuelt samarbeid.

- Det er for tidlig å si noe på nåværende tidpunkt siden dette er en situasjon som nylig har oppstått, sier han. 

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Podme, Kristin Ward Heimdal sier at de ikke kommenterer på hvilke profiler som kan være aktuelle for et fremtidig samarbeid. 

- Når det er sagt så er vi svært fornøyde med den stallen vi allerede har. Det er tydeligvis lytterne også, tatt veksten vi har hatt i antall abonnenter i betraktning, sier hun. 

På spørsmål om hvilke retningslinjer podkastprofiler i Podme må forholde seg til, svarer Heimdal at profilene som er tilknyttet Podme står fritt til å ha andre typer samarbeid og oppdragsgivere så lenge det er innenfor norsk lov.

- Så opplever jeg at vi har en god dialog med profilene våre knyttet til hvilke samarbeid de har og vurderer, og hvordan dette pårvirker avtalen vi har med dem. Når det gjelder innholdet i podkastene vi publiserer så er det underlagt Vær Varsom-plakaten, som har tydelige retningslinjer for innhold av kommersiell art, poengterer hun. 

Bruddet med NRK kommer en uke etter at kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen varslet at de ville gå i dialog med Sophie Elise og finne en annen måte å samarbeide på. Ikke på grunn av det mye omtalte bildet som Sophie Elise publiserte og senere slettet på Instagram - og som utløste en klagestorm av rekordstore dimensjoner til Kringkastingsrådet - men fordi den kommersielle virksomheten til influenceren skal ha vært større enn NRK hadde tatt innover seg.

Les også: Kringkastingssjefen tar selvkritikk i Sophie Elise-saken

- Legger sterke begrensinger
I gårsdagens pressemelding retter Sophie Elise et spark mot statskanalens håndtering av saken.

- NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i pressemeldingen.

Fungerende direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Charlo Halvorsen, skrev i en tekstmelding til Kampanje i går at de ikke er overrasket over avgjørelsen.

-  Vi har vært i god dialog med managementet til Sophie og Fetisha de siste dagene. Og vi har presentert noen begrensinger i deres kommersielle virksomheter som forutsetning for videre samarbeid om podkastene. Vi har forståelse for at disse begrensingene er vanskelig forenlig med jobben som influencere, så vi var vel ikke så overrasket over bruddet i dag. 

Kampanje har også vært i kontakt med podkast-plattformen Podimo. De skriver i en SMS at de har som policy å ikke kommentere på hvilke profiler og samarbeidspartnere de har dialog med, eller vurderer for samarbeid.