Jon Grunnan er ansatt som ny teknologidirektør i Amedia og får med det overornede ansvaret for teknologileveranse innen drift, konserntjeneser, sikkerhet og forretningssystemer for mer enn 100 aviser. Grunnan tiltrer i stillingen etter sommeren. Han etterfølger Terje Haug, som nå blir pensjonist. 

– Amedias aviser leverer fakta, følelser og forandring hver dag til det ganske land. Det engasjerer både lesere og meg. Amedia har et solid verdigrunnlag og jeg er stolt av å bli en del av organisasjonen. Jeg gleder meg til å ta fatt på og lede arbeidet med å utvikle de digitale kjernetjenestene videre, sier Grunnan. 

Han er utdannet siviløkonom og kommer fra Hurtigruten hvor han har hatt ansvaret for IT, OT og AV-teknologi, og har vært med på å bygge opp selskapets globale IT-avdeling og IT-tjenester på land og på skip. Teamet hans står blant annet bak Hurtigrutens Starlink, som gjør at passasjerer på cruise i Antarktis kan bruke internett. Da de ble rammet av et løsepengevirus i 2020 var det han som ledet krisehånderingen med støtte av krisestaben og konsernledelsen i Hurtigruten. 

Konserndirektør for data og teknologi i Amedia, Håvard Solheim er svært fornøyd med rekrutteringen av Grunnan til denne oppgaven. 

– Hans bakgrunn og kompetanse gjør ham godt egnet til å jobbe i en så kompleks og desentralisert organisasjon som Amedia. Jeg ser fram til å arbeide sammen med ham, sier han og berømmer samtidig Terje Haug for innsatsen han har gjort for selskapet siden oppstarten i 2012, og før det i Edda Media. 

– Han har lagt ned en betydelig innsats for at våre aviser og andre selskaper har gjennomgått en teknologisk utvikling som gjør at vi i dag er et digitalt og moderne mediekonsern, sier Solheim.