Torsdag 16. mars slipper Sophie Elise og Fetisha Williams en ny podkast etter bruddet med NRK. Det offentliggjorde podkast-makkerne selv på sine egne Instagram-profiler tirsdag.

«Klar for ny podkast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt» skriver Sophie Elise i et innlegg på Instagram Story.

Kampanje har tatt kontakt med daglig leder i Sophie Elises managementselskap Nora Collective, Petter Hansen Wahlen, som forteller at den nye podkasten publiseres på en åpen RSS neste uke. Det betyr at den i utgangspunktet kan plukkes opp av alle podkast-apper.

- Betyr det at dere ikke har inngått et nytt mediesamarbeid?

- Nei, vi har samlet vårt eget super-team og spiller inn fra senga til Sophie enn så lenge, skriver Wahlen i en tekstmelding til Kampanje.

- Samtidig er vi i dialog med diverse plattformer, andre podkastere, produksjonsselskap, distributører, medier og investorer for å finne den beste langsiktige løsningen for jentene og lytterne av podkasten, fortsetter han.

Les også: Sophie Elise varsler ny podkast: - Nå kan vi endelig fortelle alt

- Åpen for dialog
Da Kampanje tok kontakt med NRKs konkurrenter i podkastmarkedet forrige uke, ville flere av dem ikke utelukke at de var interessert i et samarbeid.

- Det er ikke noe vi har tatt konkret stilling til, men vi er åpen for dialog med dem om de søker ny mediepartner, sa programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

Les mer: NRK-konkurrent åpner for dialog med Sophie Elise og Fetisha Williams

Podkasten «Sophie Elise og Fetisha» har blitt møtt med kritikk helt siden den hadde premiere på NRKs podkast-app i fjor høst. Kritikken nådde nye høyder da Sophie Elise 12. februar publiserte et bilde på Instagram der hun poserte ved siden av en venninne som tilsynelatende holdt en liten, gjennomsiktig pose med hvitt pulver. Posens innhold er så langt ikke kjent. Ifølge Sophie Elise ble bildet lagt ut ved en feil. Det ble raskt slettet fra plattformen.

Brøt avtalen med NRK
Hendelsen utløste en rekordstor klagestorm til Kringkastingsrådet og resulterte i at NRK tok en ny gjennomgang av samarbeidsavtalen med Sophie Elise og Fetisha Williams. Det var til slutt podkast-duoen selv som valge å bryte avtalen.

- NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sa Sophie Elise i en pressemelding som ble sendt ut torsdag forrige uke.

Hun varslet samtidig at de ville fortsette podkasten utenfor NRK.