Christian Holst Meinseth er ansatt som produsent og leder for Einar Films non-scripted-avdeling. Han kommer sist fra en stilling som programsjef i Viaplay.

- Det å få lov til å ta del i det spennende miljøet hos Einar Film er en stor ære og en glede. Det er mye kreative krefter i selskapet og produksjonene de gjør vitner om kvalitet i alle ledd, så det å bygge
videre på fundamentet som allerede er skapt og å få gleden av å være med å forme en non-scripted content-satsing, er noe jeg ser veldig fram til å gjøre, sier Holst Meinseth.

Han har tilbragt de siste fem årene i Viaplay, først som utviklingssjef i det som da het MTG TV,  og de siste årene som ansvarlig for den norske programavdelingen.

- Jeg har trivdes veldig godt i Viaplay, sier Holst Meinseth.

Kampanje har vært i kontakt med Viaplay, men de kan foreløpig ikke si noe om hvem som vil overta denne stillingen.

- En viktig ansettelse
Satsingen på såkalt non-scripted-formater, det vil si dokumentarer, realityserier og andre sjangere som ikke kategoriseres som drama, er relativt ny for produksjonsselskapet Einar Film.

- Satsingen på non-scripted er et resultat av hvem vi er, og hva vi er gode på. Historiefortelling vil alltid være i kjernen av det vi gjør. Christian er en viktig ansettelse for oss, med sin unike erfaring og kompetanse som vil bidra til videreutvikling av selskapet, sier Cathrine Instebø.

Hun tok over jobben som administrerende direktør i selskapet i mai i fjor. Da kom hun fra stillingen som sponsorsjef i Equinor, men hun har også lang erfaring fra film- og kommunikasjonsbransjen.

Saken fortsetter etter bildet.

Cathrine Instebø Einar Film.jpg

Ny sjef: Tidligere sponsorsjef i Equinor, Cathrine Instebø, har tatt over ledelsen i Einar Film.

- Skal fortsatt lage reklame
Einar Film er for mange først og fremst kjent for reklamefilmproduksjon, men de siste årene har de utvidet satsingen med dramaproduksjoner og det kreative produksjonsselskapet Willy.

Einar Film har blant annet produsert dramaseriene «Kids in Crime» for TV 2, «Evy & Alltid» for NRK og «Delete Me 2» som får premiere på Viaplay.

Sammen med Hans Lukas Hansen vil Christian Holst Meinseth utvikle non-scripted-satsingen til selskapet. Her har Einar Film allerede produksjoner som som «Eva bak sperringene» for Discovery og «Ola - En helt vanlig uvanlig fyr» på samvittigheten.

- Vi ser at reklamemarkedet endrer seg og det gjør vi også som produksjonsselskap. Vi skal fortsatt lage gode reklamefilmer, men god historiefortelling kommer i flere former. Med Christian og non-scripted-teamet ønsker vi også å tilby denne kompetansen til våre kommersielle kunder, hvor vi kombinerer våre krefter og talenter innen reklamefilm med dokumentar og underholdning for å utvikle spennende kommunikasjonskonsepter, sier Cathrine Instebø.