Onsdag denne uken publiserte Subjekt en kommentar om Sophie Elise under tittelen «Tidenes nedbemanning av offentlig sektor». I kommentaren, som var signert i fellesskap av sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi, og debattredaktør Mikkel Ihle Tande, forsvarer redaktørene den kjente influenseren som også er en nær venn av Choi.

Nå beklager Choi at han skrev kommentar om vennen Sophie Elise i sin egen nettavis.

- Jeg kan bare legge meg flat, og lære av dette tilfellet til neste gang. Subjekts lesere skal forvente høye presseetiske standarder, skriver Subjekts sjefredaktør Danby Choi i en kommentar i sin egen nettavis.

Choi har den siste uken forsvart Sophie Elise i en rekke medier som VGNettavisenTV 2NTB, Kampanje og Medier24. I alle sakene opplyses det om Chois vennskap til Sophie Elise. 

- Problemet oppstår når jeg benytter meg av spalteplass i egen avis, Subjekt, selv om innholdet i mine uttalelser er de samme som i øvrige medier. I dette enkle spørsmålet er det irrelevant hvor god saken min er, skriver Choi videre.

Til TV 2 sier Subjekt-redaktøren at står for det han har sagt.

– Jeg står for alt jeg har sagt, og heier på både ytringsfriheten og at man ikke skal miste jobben sin for at man tidligere har brukt rus. Men det er ikke til å komme unna at jeg er inhabil, og ikke burde publisert dette i egen avis, sier Choi til TV 2.

Da Kampanje snakket med Choi torsdag var det i forbindelse med at Rema 1000 hadde utsatt lanseringen av et nytt godteriprodukt som skulle hete «Candy Girl fra Sophie Elise». Utsettelsen av lanseringen kom i kjølvannet av et innlegg publisert på Instagram-siden til Sophie Elise og som senere ble slettet. Bildet ble likevel delt på sosiale medier og ble også fanget opp av de store mediene. På bildet står den kjente influenseren sammen med en venninne som tilsynelatende holder en liten pose med noe som ligner hvitt pulver. 

Les også: Subjekt-redaktør ut mot Rema 1000: - Pinglete og feigt