I en dom avsagt av Høyesterett i dag får Schibsted fullt medhold i den såkalte Nettbil-saken, en sak som har pågått siden Konkurransetilsynet vedtok å forby Schibsteds oppkjøp av Nettbil i 2020.

- Vi er utrolig glade for at denne saken nå får sin endelige avgjørelse. Saken har pågått over lang tid, og det er klart at denne usikkerheten har påvirket både Nettbils ansatte og vekstmuligheter, og hvordan Schibsted har kunnet utøve sitt eierskap i selskapet. Denne dommen er ikke viktig bare for oss, den er viktig for alle oppstartsselskaper som har vekstambisjoner - og for investorer som kan hjelpe dem å skalere. Nå velger vi å se framover, og vi gleder oss til å sette skikkelig fart sammen med Nettbils dyktige ledelse og alle ansatte i selskapet, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjefen i Schibsted i en melding. 

Det var sommeren 2020 at Schibsted overtok Nettbil, som er en nettbasert auksjonsløsning for bruktbiler som selges fra privatpersoner til bilforhandlere, men Konkurransetilsynet satte ned foten og saken havnet i rettsapparatet. 

Nettbil-saken ble dermed den første fusjonssaken som har vært gjenstand for domstolskontroll i Norge og i dag bekrefter altså Høyesterett det som kom frem i Lagmannsretten at det ikke var grunnlag for Konkurransetilsynet å gripe inn overfor transaksjonen.

- Dommen fra Høyesterett bekrefter det som har vært vårt syn hele veien; at det aldri var grunnlag for å gripe inn mot transaksjonen. Dommen viser at verken Konkurransetilsynet eller Konkurranseklagenemnda foretok korrekte vurderinger av omstendighetene i saken, og at de har hatt en mangelfull forståelse av de digitale markedene disse selskapene opererer i, sier Andreas Ehrenclou, juridisk direktør i Schibsted.