Torsdag var første dag med VM på ski i 2023 fra slovenske Planica. Det ble hele tre medaljer til Norge denne dagen. Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritt til å vinne den klassiske sprinten og skuffet ingen.

Like bak kom lagkamerat Pål Golberg og sikret dobbelt norsk på herresiden. Også kvinnene gikk sprint. Her ble det full jubel for Sverige da de svenske kvinnene gikk inn til firedobbelt svensk. Beste norske var Kristine Stavås Skistad på en femteplass. Tiril Udnes Weng ble nummer seks.

NRKs analyseavdeling oppgir at 422.000 seere i snitt fulgte sprintfinalene som gikk midt på dagen i går. Det ga en seerandel på 84,2 prosent. På det meste fulgte 561.000 seere sprintfinalene som gikk i klassisk stil. 

Men det var også action i hoppbakkene i Planica. De norske kvinnene hoppet normalbakkerenn og Anna Odine Strøm hoppet seg inn til bronsjemedalje.

NRK startet sendingen fra hopprennet like før klokken 17.00 og oppgir at sendingen i snitt hadde 267.000 seere. På det meste fulgte 350.000 med på hopprennet.

I dag er det kombinert for kvinner og mer langrenn for herrer på VM-programmet, samt kvalifisering for normalbakkerennet for herrer.