Det oppgir rådssekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til Kampanje tirsdag formiddag.

Han bekrefter samtidig at klagene går på Instagram-bildet som influenseren publiserte på sin profil søndag, samt hennes kobling til NRK gjennom podkasten «Sophie & Fetisha».

Det var på søndag at influenser Sophie Elise Isachsen publiserte et bilde av seg selv med ei venninne på Instagram. På bildet, som ble slettet etter kort tid, poserer de to foran et speil. På bildet kunne man imidlertid se at venninnen tilsynelatende holdt en liten gjennomsiktig pose med hvitt innhold i. Saken ble først omtalt av VG og Sophie Elise har ikke uttalt seg om bildet i ettertid og det er foreløpig ukjent hva bakgrunnen for bildet er. Som bildetekst skrev Sophie Elise:

«Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».

Sophie Elise startet i fjor høst opp podkasten «Sophie & Fetisha» sammen med influenser-venninne Fetisha Williams. Podkasten blir laget av NRK og publisert på NRKs plattformer.

Nå har statskanalen mottatt klager på Sophie Elise. VG meldte mandag kveld at det hadde kommet inn 31 klager på NRK-podkasteren. Tirsdag formiddag hadde tallet steget til 112. Fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, har skrevet i en tekstmelding til VG at de skal prate med influenseren.

- Vi ønsker å ha en grundig prat med Sophie Elise før vi uttaler oss, sier Resar til VG.

Sophie Elise har i skrivende stund 582.000 følgere på Instagram. NRK-podkasten hun er med i blir publisert hver torsdag.