Kringkastingsrådet opplyser til NTB onsdag morgen at de har mottatt over 1300 klager på NRK i tilknytning til bildet influencer Sophie Elise Isachsen publiserte søndag. Det er en tidobling på ett døgn.

- Det har bare i morgentimene i dag kommet et par hundre klager, sier sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til NTB. 

På bildet, som raskt ble slettet, poserer de to foran et speil. Der kan man også se at venninnen tilsynelatende holder en liten, gjennomsiktig pose med hvitt innhold i. «Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sto det i teksten under bildet.

Sophie Elise er som kjent tilknyttet NRK gjennom podkasten «Sophie & Fetisha».

Kampanje har vært i kontakt med lederen av Kringkastingsrådet, Snorre Valen som forteller at de ikke har tatt stilling til om saken vil bli behandlet i rådet.

- Det vil jeg ikke ta stilling til før jeg faktisk har det på bordet. Spesielt i saker som vekker mye oppmerksomhet synes jeg det er greit å holde meg til saksgangen. Rådet får tilsendt alle henvendelser to uker før rådsmøtet. Noen dager før rådsmøtet gjør vi en egen vurdering, og tar stilling til hvilke saker som behandles, sier han. 

Neste møte i Kringkastingsrådet er 9. mars.

Tirsdag varslet NRK at de skulle ta en grundig prat med Isachsen. Resultatet av praten var at hendelsen ikke får konsekvenser for hennes samarbeid med statskanalen. 

- Vi har i dag snakket med Sophie Elise. Det aktuelle bildet er ikke tatt i NRK-sammenheng eller postet på noen av NRKs plattformer, så det blir ikke riktig at vi skal kommentere det, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, i en e-post til VG.

Les mer: NRK etter klagestorm: - Får ikke konsekvenser

Sophie Elise har i skrivende stund 582.000 følgere på Instagram. NRK-podkasten hun er med i blir publisert hver torsdag.

Kampanje har forsøkt å oppnå kontakt med Sophie Elise gjennom hennes management, men vi har foreløpig ikke fått svar på vår henvendelse.