Utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen i NRK, nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG og sjefredaktør Tove Lie i Khrono er nominert til å bli årets redaktør av Oslo redaktørforening.

I begrunnelsen til Falkenberg Mikkelsen får han ros for blant annet å være strategisk dyktig og evnet å holde hode kalt i et ekstrem-år for utenriksjournalistikk.

- Ved å innføre nye rutiner for kvalitetssikring, gjennom bevisste etiske valg og med en egen analytisk tilstedeværelse, har Mikkelsen hatt en vesentlig rolle i arbeidet med å styrke troverdigheten til NRKs utenriksjournalistikk i et ekstrem-år, står det i begrunnelsen.

I begrunnelsen til Bakke Håndlykken står det blant annet at hun har vært «instrumentell kraft» i de største sakene i krigsåret 2022, og at hun har pekt tydelig retning i en krevende periode.

- Hun har ansvar for en bred og kompleks portefølje, som spenner fra sport og underholdning til politikk og undersøkende journalistikk, står det i begrunnelsen.

I Lies begrunnelse pekes det blant annet på at Khrono har vokst til å bli et nasjonalt medieorgan innenfor feltet høyere utdanning og forskning.

- Den offentlige samtalen om forskning og høyere utdanning hadde sett helt annerledes ut i Norge uten Khronos nyhetsdekning og åpne debattflater. Ti år etter oppstarten teller publikasjonen 17 årsverk, og Khrono har i dag kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Brussel, står det blant annet i begrunnelsen.

Prisen deles ut på Oslo Redaktørforenings årsmøte 6. mars.

I fjor var det ansvarlig redaktør i Klassekampen, Mari Skurdal, som vant prisen.

Det deles også ut pris i kategoriene «Årets nyskaper» og «årets meningsbærer». Anders Lie Brenna, redaktør i EnergiWatch, Øyvind Brenne, utviklingsredaktør i VG og Derek André Bjølgerud, sjef for TV2.no er nominert i nyskaper-kategorien, mens Elise Kruse, religions- og featureredaktør i Vårt Land, Danby Choi, sjefredaktør i Subjekt og Håvard Melnæs, sjefredaktør i fotballmagasinet Josimar er nominert i kategorien «årets meningsbærer».

Det vil også bli delt ut en hederspris.

Les også: Mari Skurdal er kåret til årets redaktør – Trygve Hegnar og Arne Jensen fikk hver sin hederspris