Saken blir oppdatert.

Camilla Bjørn (39) blir ny programdirektør i NRK. Hun tar over det som lenge var jobben til den nye NRK-sjefen Vibeke Fürst Haugen som sjef for Programdivisjonen på Marienlyst. 

Men Bjørn nøyer seg ikke bare med det. Hun får også ansvaret for produksjonsavdelingen i Teknologidivisjonen og får dermed en av de viktigste og tyngste stillingene i hele NRK.

Programdivisjonen er allerede landets største produksjonsmiljø med sine 975 ansatte.

- Jeg er veldig glad for å få Camilla Bjørn med på laget. I henne får vi en engasjert og strategisk sterk leder, med hjerte for NRKs oppdrag og publikums behov, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i NRK i en melding. 

Les også: Slutter som teknologidirektør i NRK

Bjørn har de siste seks årene vært programredaktør for P3. Hun sier dette om den nye jobben: 

- Programdivisjonen er full av dyktige folk som brenner for både faget sitt og NRKs oppdrag. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å forme en offensiv divisjon sammen med dem. Det vi lager spiller en stor og viktig rolle i folks liv. Vi skal jobbe hardt for å beholde og forsterke denne tilliten hos publikum en krevende oppgave i dagens tøffe, internasjonale konkurransesituasjon. Nordmenn har et enormt innholdstilbud å velge mellom. Aldri har det vært viktigere å lage sterkt og relevant norsk innhold som vi kan samle oss rundt, sier Camilla Bjørn. 

Bjørn starter i jobben som programdirektør 1. april. 

- Det første vi skal gjøre er å se på den nye divisjonens organisering og finne ut hvordan vi skal jobbe sammen. Det er viktig for oss at vi når ut med innholdet vårt til alle i Norge, også på våre digitale plattformer. For å få det til må vi bruke den kompetansen og de ressursene som er i NRK på best mulig vis, sier Bjørn. 

Les også: VG-journalist blir ny P3-sjef

Bjørn kom til NRK i 2016 etter å ha jobbet 11 år i VG. Der ledet hun blant annet Rampelys-redaksjonen, og hadde ansvar for å bygge opp og videreutvikle VG’s nisjetjenester som Godt.no, MinMote.no og Vektklubb.

I 2014 ble Bjørn kåret til «Årets kvinnelige talent» i mediebransjen. I juryens begrunnelse het det at hun er en «åpen og uredd, målrettet og engasjerende leder som evner å skape resultater». 

Etter at Fürst Haugen fikk jobben som ny NRK-sjef er det underholdningsjefen i NRK, Charlo Halvorsen, som har fungert i stillingen den siste tiden.