Både den tradisjonelle «hoppuka» og langrennsløpernes «Tour de Ski» har de siste dagene kommet i gang for fullt. Sendingene fra sportsarrangementene har blitt sendt på TV 3 og strømmetjenesten Viaplay gjennom deres Viaplay Vinter-sendinger.

Med veteran Pål Gordon Nilsen som programleder har seertallene økt for touren og hoppuka på Viaplays kanaler. 

- Forrige uke var den klart sterkeste så langt for vintersporten på Viaplay, sier pressesjef for sport i Viaplay, Thomas Horni, til Kampanje.

Les også: Pål Gordon Nilsen slutter i Warner Bros Discovery - går til Viaplay

Slått rekorder
Kampanje skrev i fjor at 307.000 seere hadde fulgt Tour de Ski i snitt. Da hadde skisendingene blitt sendt både på TV 3 og TV 2. I år sendes hele touren på Viaplays kanaler og etter to renn, sprint og 10 kilometer, kan Horni fortelle at herrenes 10 kilometer ble mer sett enn noen av fjorårets etapper.

- Høyeste i Tour de Ski så langt er herrenes 10 kilometer med 487.000 seere i snitt og peak på 544.000 seere, sier Horni.

Tallene er kun TV 3-tall da Viaplay ikke deler tall fra strømmetjenesten.

- Tour de Ski i fjor var høyeste snitt 430.000 på sprinten 1. nyttårsdag, sier Horni.

Nesten 600.000 så Granerud vinne
Også Hoppukas to første renn har blitt sendt av TV 3 og Viaplay. Norske Halvor Egner Granerud har vunnet begge rennene og leder Hoppuka så langt.

Det mest sette rennet av de to var Nyttårsrennet som gikk av stabelen i Garmisch-Partenkirchen i går. Rennet hadde et gjennomsnitt på 498.000 TV-seere, mens seertoppen ble nådd med 599.000 seere. I fjor var tallene 516.000 seere på det meste, og et gjennomsnitt på 467.000 seere.

Det første rennet, som ble avholdt i tyske Oberstdorf, hadde et snitt på 269.000 seere. Denne sendingen hadde en topp på 349.000 seere.

Les også: Seertallene stuper for Tour de ski - skisponsor frykter ikke for sporten

Hoppukas to siste renn vil bli sendt på TV 2. Også Discovery viser hoppuka på Eurosport eller via strømming. Det viser en oversikt nettsiden tvkampen.com har lagt ut.

- Gledelig og inspirerende
Sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma, mener de nå ser bevegelse i seermassen. Viaplay tok over de fleste vintersportsrettighetene i fjor og er i år inne i sin andre sesong med vintersport.

- Disse tallene er veldig gledelige og veldig inspirerende. Vi ser at vi får bedre og bedre tak på både sendingene og seere rundt vår vintersatsing, og merker at vi har tatt noen steg fra forrige sesong. Å endre seervaner tar tid, men vi ser nå at det er et massivt vinter-grunnfjell med seere som er i bevegelse, og vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre produktet så attraktivt som mulig slik at vi også fremover kan se seertall i denne størrelsesorden, sier Oma og legger til:

- Også hjelper det selvfølgelig med enorme norske prestasjoner, og gåsehud-øyeblikk som da for eksempel Egner Granerud «bånnet» bakken og vant foran en rørt familie, en gråtende Kasper Wikestad og et ellevilt tysk folkehav.