Tirsdag kveld var Ukraina-krigen tema på «Debatten» på NRK. Der ble blant annet Rødts syn på våpenstøtte tatt opp. I løpet av sendingen uttalte sentralstyremedlem i Rødt, Joakim Møllersen, at Norge ikke burde forsyne Ukraina med våpen.  Han hevdet videre at Nato motarbeider forhandlingene i krigen og mente det ikke kan være et fredsparti sin interesse å sende våpen.

Nå får partiet mye kritikk for sin opptreden på «Debatten»-sendingen og partileder Bjørnar Moxnes rykker ut mot statskanalen.

Facebook skriver Rødt-lederen at han har mottatt kritikk fra flere hold om at Rødts ledelse ikke var representert i debatten. Den kritikken mener han NRK må ta på sin kappe.

- Jeg lytter til kritikk, men akkurat denne må først og fremst rettes mot statskanalen. Jeg var ikke invitert. Det var heller ingen andre fra arbeidsutvalget eller stortingsgruppa. Rødt fikk først en invitasjon til å delta i Debatten i går ettermiddag, og vi fikk da kun tilbud om å stille mot Raymond Johansen, som har knyttet debatten om Ukraina til samarbeidet med Rødts bystyregruppe i Oslo (en kobling han gikk tilbake på i gårsdagens debatt, slik jeg forsto det), skriver Moxnes.

- Ulike syn innad
Moxnes skriver videre om de ulike synene innad i partiet om våpenstøtte og at han ønsker debatten velkommen.

- Fredrik Solvang har forklart at det ikke var aktuelt for NRK å inkludere andre syn fra Rødts ledelse enn de som sier nei til våpen. Det er en ærlig sak. Rødts vedtatte politikk, før landsmøtet nå skal ta stilling, er også dette. Men det har kommet klart fram at det er ulike syn i Rødts partiledelse, skriver Moxnes.

- Jeg har forståelse for at det kan virke rart for noen å ha en ny debatt om Ukraina-krigen så lang tid etter Russlands invasjon. Men spør du meg ville det vært mye verre om Rødt og vårt landsmøte ikke tok denne debatten på alvor, skriver han videre.

NRK: - Uklart 
Til Kampanje svarer nyhetsredaktør i NRK Knut Magnus Berge, følgende på kritikken fra Moxnes.

- Det er riktig at vi ønsket debattdeltakere fra Rødt som tydelig forsvarte dagens politikk, siden det var det som var utgangspunktet for Raymond Johansens angrep på Rødt. Også er det redaksjonen som suverent avgjør hvem vi inviterer, sier Berge til Kampanje.

Han sier NRK var i kontakt med både stortingsgruppen til Rødt og ledelsen med tanke på deltakelse.

- Vi fikk inntrykk av at det var mer uklart hva som ville være holdningene inn i debatten. Derfor landet vi på å invitere dem vi gjorde. Så vil jeg understreke at vi i tillegg hadde en representant fra Rødt som klart tok til orde for å endre partiets politikk og sende våpen, sier Berge.

Flere reagerte
Flere reagerte på sosiale medier etter sendingen deriblant partileder Guri Melby i Venstre og SVs Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant for SV. 

– Det er helt utrolig å høre Rødt på Debatten snakke om krigen i Ukraina som en teoretisk og hypotetisk situasjon der vi kan sitte på vår lille fredelige tue og mene at de ikke vet hva som er best for deres land fred og sikkerhet. Send dem våpnene de trenger for å slå ned Putin, skriver Melby. 

Også komiker Einar Tørnquist reagerer og skriver på Twitter at dette er det skumleste han har sett på TV.