Norge har foreløpig til gode å tape en kamp i det pågående verdensmesterskapet i håndball som avholdes i Sverige og Polen. I går spilte de den siste kampen i hovedrunden mot Tyskland. Kampen endte med norsk seier 28-26.

Det er TV 3 og Viaplay som sitter på TV-rettighetene til håndball-VM og pressesjef for sport i Viaplay Norge, Thomas Horni, forteller til Kampanje at i snitt fulgte 477.000 TV-seere kampen på TV 3, mens seertoppen ble nådd med 605.000 seere.

Viaplay Group deler ikke seertall fra deres strømmetjeneste, men Horni forteller at det er en dobling av brukere av strømmetjenesten sammenlignet med forrige mesterskap for håndballherrene.

- Norges herrer fremstår som en reell outsider til medalje, og nå begynner håndballseerne også å våkne for alvor. Litt synd at vi fikk tildelt sendetidspunkt klokken 18.00 og ikke klokken 20.30 på onsdagens kvartfinale mot Spania, men det bør bli solide tall også der. Og skulle Norge avansere til semifinale, og ikke minst finale, tror vi millionen er innen rekkevidde, sier sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma.

Norge har også møtt både Serbia og Qatar i hovedrunden. Seertallene for disse kampene kan du se her:

  Gjennomsnitt Seertopp
Norge - Serbia 362.000 506.000
Norge - Qatar 315.000 386.000