Søndag ble Tour de Ski avgjort. Både herrene og damene skulle opp den fryktede «monsterbakken» i Val di Fiemme. Det er Viaplay og TV 3 som har sendt Tour de Ski i Norge.

Hos kvinnene var det franske Delphine Claudel som var raskest opp bakken. Hun tok seieren foran norske Heidi Weng og amerikanske Sophia Laukli. Det var i snitt 421.000 seere som så dette på TV3. På det meste var 503.000 innom sendingen.

Da herrene gikk opp bakken litt senere på dagen var det norske Simen Hegstad Krüger som var raskest opp bakken foran lagkamerat Hans Christer Holund. Franske Jules Lapierre tok den siste pallplassen. I snitt så 514.000 denne etappen på TV3, mens seertoppen ble nådd på 631.000.

- På søndagens sendinger fra monsterbakken har vi soleklare bestenoteringer med vekst på 34 prosent for mennene og 64 prosent for kvinnene, sier pressesjef for sport i Viaplay, Thomas Horni, til Kampanje.

Seertallene gjelder kun lineær-TV da Viaplay ikke går ut med tall for strømmetjenesten.

- Totalt har 1,4 millioner vært innom Tour de Ski-sendingene lineært denne gangen, legger han til.

- En fin fær i hatten
Sportssjef 
for sport i Viaplay Norge, Kristian Oma, er meget fornøyd med tallene, men forteller at det ikke er tid til noen feiring.

- Nye rekordtall er veldig gledelig. Vi gjør et saftig byks fra forrige års bestenoteringer, og det er en fin fjær i hatten til alle dem som har brukt masse tid på å lage disse sendingene. Ingen tid til kake, siden produksjonene står i kø fremover – men vi registrerer at pilene nå peker riktig vei, og at de har gjort det over tid, sier Oma.

For de langrennsherrene ble norsk trippel sammenlagt i Tour de Ski 2022/2023-utgaven. Johannes Høsflot Klæbo tok sin tredje totalseier i Tour de Ski, og denne gangen delte han pallen med Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

På kvinnesiden ble beste norske totalt i touren Tiril Udnes Weng på tredjeplass. Finske Kerttu Niskanen kom på andreplass sammenlagt, mens svenske Frida Karlsson vant totalen tross en dramatisk avslutning på siste etappe.