- «Rikets Roast» er allerede en suksess for VGTV, og nærmer seg i skrivende stund 150.000 visninger og 15.000 nye VG+-abonnenter, sier programsjef  Martin Jøndahl til Kampanje.

«Rikets Roast» er et event som har blitt avholdt tidligere, men det er første gang at VGTV sender showet.

- Vi har lenge vært imponert over liv- eventet «Rikets Roast» og da Trond Kvernstrøm foreslo å gjøre det til et VGTV-konsept var det enkelt å si ja til. Egentlig skulle vi gjort det i fjor, men pandemien kom i veien, sier Jøndahl.

Det er The Oslo Company, hvor Trond Kvernstrøm er kreativ leder, som står bak konseptet.

- Hvorfor velger VGTV denne satsingen?

- Roast er et perfekt VGTV-konsept fordi det er ekte, edgy og gøy. Dessuten er det i likhet med «Ikke lov å le på hytta» en bra arena for noen av de beste komikerne i Norge til å vise kvalitetene sine. Det liker vi.

- Dominerer på TikTok 
I tillegg til suksess på VGTVs egne plattform trekker Jøndahl frem at klipp fra showet går sine seiersganger på sosiale medier.

- Det er først og fremst et morsomt TV-konsept takket være komikerne med Ole Soo i spissen som leverer kvalitet. Også er det gøy å se at det er innhold som ikke bare funker veldig bra på VGTV, men at klippene fra programmet også har dominert på TikTok de siste dagene, sier Jøndahl.

- Kommer det flere episoder fremover?

- Vi har et løpende samarbeid med The Oslo Company, der vi utveksler ideer og co-produserer innhold, så ja, sjansen er stor for at dette er noe vi fortsetter med. «Rikets Roast» er deres konsept, men jeg er ganske sikker på vi blir enige om noen nye episoder, sier Jøndahl.

Ble hetset 
Programmet har skapt suksess for VGTV, men fikk tidligere i uken oppmerksomhet med negativt fortegn. Komiker Martha Leivestad, som er en del av programmet, ble utsatt for grov hets og kritikk i VGTVs kommentarfelt på TikTok.

– Urgh, jeg har fått en del støgge kommentarer etter roasten av Folle. VGTV på TikTok måtte stenge kommentarfeltet på en video av meg, fordi det gikk for langt med hatkommentarer. Det er synd at jeg ikke får lov å roaste og tulle på lik linje med de andre komikerene, uten å bli revet i fillebiter i kommentarfeltet i ettertid. Av da anonyme brukere seff, skrev hun på Instagram i ettertid, ifølge VG.

VGTV valgte å stenge kommentarfeltet, og Leivestad gikk senere ut på TikTok og takkete for den massive støtten hun har fått.

– Alle de fantastiske tilbakemeldingene jeg har fått, har vært helt utrolige. Jeg er så glad, rørt og overveldet. Tusen takk alle sammen, tusen takk fra hele mitt hjerte, skriver hun under en TikTok-video.