I en pressemelding onsdag denne uken bekrefter VG at det blir ny sesong av «Det som ikke dreper deg» med Morten Hegseth og Karoline Enoksen. Podkasten produseres av VGTV og har premiere på Schibsteds podkastplattform PodMe torsdag 5. januar.

- Tilbakemeldingene på sesong én var overveldende, og jeg håper denne sesongen vil skape like mange tanker, trøst og kanskje tårer hos de som hører på. Jeg gleder meg til lytterne skal bli kjent med de fine gjestene som jeg har grått meg gjennom time etter time i podkast-studio, forteller Hegseth i meldingen.

En av VGTVs største suksesser på lyd i 2022
Tanken bak podkasten er at det hjelper å prate om det som er vanskelig. Målet er å lage et trygt rom hvor vi kan snakke om det som ikke er så enkelt - som sykdom, selvmord og det å miste noen man elsker, skriver VG i meldingen.

- «Det som ikke dreper deg» rakk på kort tid å bli en av VGTVs største suksesser på lyd i 2022. Den nye sesongen inneholder enda flere historier, og Morten og Karoline har mestret kunsten å balansere mørke og optimisme, sier podkastsjef Siri Pallesen.

Modige gjester
I første episode deler Vibeke Klemetsen fra da hun brått fikk selvmordstanker og gikk gjennom livets hittil vanskeligste periode under nedstengingen. Videre i sesongen forteller Sarah Gerhardsen om hvordan livet endret seg etter at hun ble brutalt voldtatt, Eli Strand beskriver livet med uhelbredelig kreft og Kim Fangen deler sin sterke historie om da han mistet sin store kjærlighet til HIV-epidemien.

- Men selv om mesteparten er blodig alvor, betyr det på ingen måte at vi ikke kan le i intervjuene. Det skal være håp også i mørket, sier Morten Hegseth.