Saken oppdateres.

Det forteller organisasjonsdirektør i NRK, Olav Hypher, til Kampanje. I slutten av november ble det klart at NRK tilbyr sluttpakke til alle ansatte som en del av et større kutt. Fristen for å søke om sluttpakke gikk ut mandag denne uken.

Statskanalen har beregnet at de må kutte 80-120 årsverk i 2023. Finansdirektør i NRK, Andreas Norvik, fortalte Kampanje ved en tidligere anledning at de forventer å spare omtrent 100 millioner kroner i nedbemanning.

- Anslaget vi hadde ser ut til å holde bra, og vi havner i den nedre delen av det. Det er vi godt fornøyde med, sier Olav Hypher til Kampanje.

- Vi ser løsningen der fremme. Vi har lykkes med målet via samarbeid og frivillighet og at vi kan unngå en sentralstyrt nedbemanningsprosess, legger han til.

NRK har oppgitt tidligere at de må kutte totalt 300 millioner kroner. Kuttene kommer som en følge av forslaget til nytt statsbudsjett.

Les også: NRKs sluttpakketilbud utløper: - Vi har planer for ulike utfall

Klubbleder: - Veldig bra
Leder for NRK-journalistene, Rolf Johansen, er fornøyd med det foreløpige utfallet.

- Det er veldig bra at vi har fått inn så mange søknader, og det tyder på at vi kommer i mål med prosessen uten å gå til sentralstyrt nedbemanning, og det er vi veldig glade for, sier han til Kampanje.

- Hvordan synes dere prosessen har vært så langt?

- Vi er veldig fornøyd med prosessen og at NRK i stor grad har lyttet til våre råd. Vi tror det har vært helt avgjørende for at vi nå ser ut til å klare dette på en så god måte at NRK har valgt å gå ut bredt med tilbud om sluttpakker og valgt å se på intern rokering av medarbeidere. Det er en del medarbeidere som må flytte på seg, men det viktigste er at folk får beholde jobbene sine og det ser det ut til at vi klarer uten den store dramatikken.

Fortsatt en jobb å gjøre
Olav Hypher deler opp søknadene i to kategorier. 

- Den ene er hvor det har kommet inn henvendelser om sluttpakker som er i tråd med de prioriteringene vi har. Det handler om én til én og de som er i denne kategorien vil få svar i løpet av denne uken, sier Hypher og fortsetter:

- Den andre kategorien er ansatte i NRK som har sagt seg villig til å ta en sluttpakke, men hvor vi trenger folk i den stillingen. Det krever mer av NRK. Der jobber vi godt og har funnet mange løsninger, men det er fremdeles noen igjen.

Han oppgir at de har mottatt i overkant av 80 søknader om sluttpakker.

- Noen er helt avklart, mens andre avhenger av løsninger som sagt. Vi vektlegger ikke dette tallet så veldig. Vi skal jobbe ut januar for ha løsninger klare, sier Hypher.

- Godt å finne løsningene tidlig på året
Hypher forteller at selv om de har en jobb å gjøre, så ser de løsningene og nærmer seg målstreken. Han understreker at det er en stor fordel at de har kommet frem til løsningene tidlig på året.

- Hvis vi hadde havnet i en situasjon med sentralstyret og utvalgskretser, så hadde det tatt lenger tid og kanskje krevd ytterligere tiltak. Det er godt å finne løsninger tidlig på året. Da blir løsningene effektive, sier han.

Han forteller at det endelige resultatet på antall sluttpakker først kommer når hele prosessen er avklart i slutten av januar.

- Jeg er godt fornøyd med dialogen med medarbeiderne. Tillitsvalgte har jobbet godt med dette, understreker Hypher.