Saken blir oppdatert.

Fredag kom avgjørelsen fra Riksadvokaten om at statsadvokatens henleggelse i Sumaya Jirde Alis sak mot Atle Antonsen ikke blir omgjort. 

Det blir endelig punktum i saken, ifølge Sumaya Jirde Alis bistandsadvokat Olle Nohlin.

Nå åpner P4, der Atle Antonsen utgjør halvparten av «Misjonen» sammen med Johan Golden, for at komikeren kan komme tilbake på lufta. Det bekrefter P4s programredaktør Anders Opsahl i P4-gruppen overfor Kampanje.

- Dette er en sak Atle selv har beklaget på det sterkeste. Det at både statsadvokaten og nå riksadvokaten legger vekk anmeldelsen er likevel en viktig avklaring. Atle har vært programleder hos oss gjennom mer enn 15 år. Han har som kjent hatt en pause fra oppgavene hos oss den siste tiden, men vi planlegger for at Atle skal komme tilbake til Misjonen-studioet. Nøyaktig når det blir er ennå ikke avklart, men dette er noe vi vil bruke den nærmeste tiden til å finne ut av sammen, skriver han i en e-post.

Dag Sørås har vært vikar for Atle Antonsen i «Misjonen».

Ble anmeldt etter bar-besøk
Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali gikk til anmeldelse mot komiker Atle Antonsen etter at han skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her» da begge var gjester på utestedet Bar Boca på Grünerløkka 23. oktober.

Saken ble kjent da Ali publiserte et innlegg om hendelsen på sin Facebook-side i midten av november. Der skrev hun at hun hadde «vært låst i en tilstand av sorg, fortvilelse og gryende raseri». Ifølge Ali skal Antonsen opptrådt truende og bedt henne om å holde kjeft. 

Dagen etter publiserte Antonsen selv et innlegg der han beklaget oppførselen sin.

- Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv, skrev Antonsen på Facebook.

Les mer: Riksadvokaten henlegger saken mot Atle Antonsen

Trakk seg fra «Kongen befaler»
Allerede i november ble det kjent at Atle Antonsen ville trekke seg fra den kommende sesongen av TVNorge-programmet «Kongen befaler».

Når den nye sesongen går på lufta senere i vår, er det med Bård Ylvisåker i tittelrollen. 

- Ny sesongen av «Kongen befaler» får, som tidligere annonsert, ny programleder. Dette påvirkes ikke av riksadvokatens beslutning, skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i en tekstmelding til Kampanje.

Les mer: Bård Ylvisåker overtar kongejobb etter Atle Antonsen