VG har ansatt ekteparet Ingeborg Huse Amundsen (33) og Nilas Johnsen (46) som korrespondenter i USA. De vil dele stillingen likt mellom seg.

- Ingeborg og Nilas er et knallsterkt team med bred journalistisk kompetanse. Sammen vil de dekke det som blir spennende år i amerikansk politikk og samfunnsliv på en strålende måte, sier leder for nyhetsavdelingen i VG, Eva-Therese Loo Grøttum og fortsetter.

- Ingeborg er en svært dyktig reportasjejournalist som den siste tiden har tatt et stort ansvar for VGs klimadekning og for hvordan vi når de unge brukerne våre. Hun har  et blikk for den visuelle reportasjen, er språksterk og veldig flink til å komme i kontakt  med mennesker. 

Huse Amundsen har jobbet i VG siden 2013, som både innenriks- og utenriksreporter og ser frem til å raportere fra USA med ekstemannen på laget. 

- Dette er drømmejobben! Jeg gleder meg stort til å formidle kjente og ukjente sider av USA, og synes det er ekstra stas å kunne gjøre det i team med Nilas. De neste årene blir skjebnesvangre for amerikanerne, og vi skal gjøre vårt for å få VGs publikum tett på maktens sentrum og folks hverdag, sier Huse Amundsen.

Har jobbet sammen før
Johnsen og Huse Amundsen har erfaring med å jobbe sammen i felt, da de bodde sammen i Tyrkia og jobbet som Midtøsten-stringere for VG i årene 2016-2018.

Johnsen har jobbet i VG siden 2007, og har tidligere vært London-korrespondent for VG. Han jobber for tiden som fagleder for utenriks i nyhetsavdelingen.

- Nilas er en av våre mest erfarne utenriksreportere, med stor kunnskap om og interesse for det amerikanske samfunnet og utfordringene USA står overfor. Han brenner for utenriksjournalistikken og sammen er jeg sikker på at de to vil tilby leserne en bred, engasjerende og innsiktsfull dekning fra USA og Latin-Amerika, sier Grøttum.

Johnsen forsikrer leserne om at de ikke bare skal skrive om Trump. 

- Dette er en utrolig motiverende mulighet, nå som et splittet USA går inn i en valgkamp som vil bli preget av Donald Trumps forsøk på å bli gjenvalgt. Vi skal passe på å ikke bare skrive om Trump, for det skjer så mye annet spennende i  e i USA. Det er kult av VG å gi et ektepar sjansen til å dele jobben, sier han. 

Johnsen og Huse Amundsen tar over for Erlend Ofte Arntsen medio 2023.

Går fra Beirut til Warszawa
Kyrre Lien (32) har siden 2008 frilanset for norske og internasjonale medier. Siden 2021 har han vært VGs stringer i Midtøsten med base i Beirut. Grøttum er glad for at Lien vil fortsette i VG. 

- Kyrre er en helstøpt historieforteller med blikk for reportasjene som virkelig berører noe i leserne våre. Han er en erfaren utenriksjournalist som jobber med både tekst, foto og levende bilder, og som har et særegent fortellertalent, sier hun. 

Han flytter fra Beirut til Warszawa så snart det lar seg gjøre. I tillegg til krigen i Ukraina vil han jobbe med å dekke Europa for øvrig.

- Det er veldig hyggelig med fornyet tillit og muligheten til å kunne jobbe enda tettere med den dyktige gjengen i VG. Med en base i Europa håper jeg å kunne jobbe enda tettere med krigen i Ukraina og hvordan den påvirker hverdagen her, sier Lien.