Sendingene avvikles fra 26. desember til og med 30. desember. Da skal Magnus Carlsen og resten av verdenseliten gjøre opp om hvem som er verdens beste lyn- og hurtigsjakkspillere.

- Vi får stadig høre at sjakken er noe som samler familien på tvers av generasjoner. Sjakk i romjula er blitt en tradisjon for mange. Det synes vi er veldig hyggelig, og vi gjøre selvfølgelig alt vi kan for at opplevelsen i år skal bli like gode som tidligere, sier prosjektleder for NRKs sjakksendinger, Reidar Stjernen.

I år blir det syvende gang NRK skal sende verdensmesterskapene. Mesterskapet går av stabelen i Almaty i Kasakhstan.

- Magnus Carlsen annonserte tidligere i år at han gir fra seg VM-tittelen i langsjakk. Dermed er det romjulas to mesterskap med kort tenketid som gjelder for Norges store sjakkmester, sier Torstein Bae, NRKs sjakk-kommentator.

Sendingene i romjula blir også avslutningen på det tiende året med sjakk på statskanalen. Ole Rolfsrud er programleder også i år, sammen med sine faste eksperter Heidi Røneid og Atle Grønn, samt nevnte Bae.

Blant kjendisene som vil dukke opp under sendingene er NRK-profil Øystein BacheMads HansenOlga Dolzjikova og Henrik Fladseth.