Produksjonsselskapet Fenomen styrker podkastsatsningen sin ved å hente den erfarne podkaststemmen Line Alsaker til Fenomen.

- Vi skal styrke oss på historiefortelling på podkast og da ønsket vi å toppe laget. Line er en av de beste i landet på å utvikle, lage og fortelle podkasthistorier gjennom sin suksess med blant annet Hele Historien i NRK. Dette er en stjernesignering for oss, og vi er veldige fornøyd med å få med Line på laget fra januar, sier administrerende direktør og kreativ leder i Fenomen, Tom Marius Kittilsen.

Line Alsaker har vært sentral i utviklingen av NRKs podkast «Hele historien», som vant Radiobransjens Prix Radio som «Årets Podkast» i 2021. Hun var også sentral da «Hele historien» vant årets dokumentarpodkast i 2021 for «22. juli», og fikk «Fortellerprisen» under «Fortellingens kraft» i 2021 for samme serie. Serien «Spionen Treholt» som hun også har laget i «Hele historien» ble den mest hørte dokumentarserien i 2019. Hun har også lang erfaring som konsulent og produsent for andre, og vil lede utviklingen av Fenomens dokumentarsatsning. 

- Line er en enormt dyktig journalist og historieskaper som vi er utrolig stolte av å få inn i teamet vår. Hun er en stemme du kan høre på i timesvis, og hun skal både lage egne serier og lede utviklingen av historiefortellende podkast i Fenomen. Hun er fantastisk god til å coache og utvikle andre, og skal bygge opp et av Norges fremste lydmiljøer. Hun er både sosialt smart, effektiv, morsom og ydmyk, og vi gleder oss noe innmari til å få henne inn i kontorlokalene våre, sier podkastansvarlig i Fenomen, Vilde Hjort Batzer.


Hun har også vært både programleder, produsent og reporter iblant annet program som «Ekko», «Sånn er Livet» og i «Super».

- Det blir selvfølgelig rart og vemodig å forlate NRK og de flotte kollegene og vennene jeg har der, men jeg gleder meg samtidig til å være med på satsingen til Fenomen med nye, bra folk. 2023 blir dermed fylt av mye nytt og spennende og det er gøy, sier Line Alsaker.


Line Alsaker begynner i Fenomen 2. januar 2023.