- Vi kaller det «strømmesuksessen i TV 2», sier programredaktør, Kathrine Haldorsen om kanalens nyeste serie «Reddet».

Serien følger 330 Skvadronen til Forsvaret og det private helikopterselskapet CHC.

- Jeg er veldig glad for at publikum har funnet veien til innholdet så fort. Det er utrolig flotte tall. Dette var en serie vi lanserte først på Play, og deretter sendte lineært, forteller Haldorsen.

- Dramatiske og sterke historier
«Reddet» hadde premiere mandag 14. november på TV 2 Play og lineærkanalen TV 2 Zebra. Av totalt 441.000 som har sett første episode av serien, så har 181.000 sett episoden på TV 2s strømmetjeneste.

- Hvorfor går denne serien så bra på TV 2 Play?

- Jeg tror det er fordi det rett og slett er bra innhold. Vi kommer veldig tett på redningstjenesten. Det er sterke og dramatiske historier, sier Haldorsen.

TV 2 publiserer en episode hver mandag, tirsdag og onsdag til og med ut neste uke på TV 2 Play. Samme episode som blir publisert på Play, blir sendt lineært på Zebra senere samme kveld. Kanalen opplyser også om at det går reprise av episodene på TV 2 Direkte ved ulike tidspunkt. Foreløpig har de første seks episodene av serien blitt sett av 348.000 seere i snitt hvor av 160.000 kommer fra Play.

- Strømmingen på denne serien er unik i den forstand at den har truffet hardt og raskt. Vi har andre serier som går bra på Play, men det er lettere med en kjent merkevare. Det er virkelig gøy at Reddet har slått gjennom så fort, men det er kanskje ikke så rart med historiene som blir fortalt, sier Haldorsen.

Samme format som «Toll» 
I tillegg til «Reddet» viser har også fjerde sesong av suksesserien «Toll» gått på TV 2s kanaler denne høsten.

- Vi har hatt god erfaring med «Toll»-serien. Både «Toll» og «Reddet»er serier om vanlige folk med sterke historier, sier Haldorsen.

- Hvorfor tror du serier som dette er så populære?

- Jeg tror det handler om at folk kan identifisere seg. Samtidig som man er takknemlige for jobben disse personene gjør. Det er fint å vite at det sitter gode hjelpemannskaper dersom noe skulle skje i fjellheimen, og at det jobber dyktige folk i Tollvesenet, sier Haldorsen.

Det er produksjonsselskapet Novemberfilm som står bak både «Toll» og «Reddet».

- De har knekt en kode. Seriene treffer et stort publikum i tillegg til at det er relevant innhold. Det er vanlige folk i jobb som fenger oss veldig. Jeg er spesielt glad for at det er norsk innhold som treffer godt, avslutter Haldorsen.