I årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får deltakerne 800 kroner å handle for i en Joker-butikk. Resultatet ligner mer på reklame enn på produktplassering, ifølge Medietilsynet, som reagerer på at Discovery tar i bruk teknikker som vinkling, dveling og zooming for å fremheve Joker-logoen, tilbudsplakater og produkter i den aktuelle episoden.

- Det er i utgangspunktet tillatt med produktplassering i et program som «71 grader nord», men samtidig skal ikke produktet få en for fremtredende rolle. Det mener vi Joker får, og derfor får Discovery en sanksjon i form av en advarsel, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, i en pressemelding.

De mener virkemidlene som tas i bruk i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» både forstyrrer seeropplevelsen og utsetter seerne for et unødvendig kommersielt press.

- Det er den totale eksponeringen av Joker som gjør at Medietilsynet mener produktplasseringen ikke er tillatt etter kringkastingsreglene, sier Sekkelsten.

Discovery avviser at de har butt loven. Les mer: TVNorge-eier avviser Joker-smekk