Prinsesse Märtha Louise mener forloveden Durek Verrett er utsatt for «et bakholdsangrep» fra Dagbladet. Det skriver VG. I et Instagram-innlegg torsdag legger hun ut skjermbilde av en korrespondanse mellom Durek Verrett og en Dagbladet-journalist der journalisten skriver at hun vil lage en artikkel basert på en Skype-konsultasjon hun har hatt med Verrett, som er sjaman av virke.

Ifølge Märtha Louise skal journalisten ha gitt seg ut for å være en klient. Prinsessen viser til punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten der det står at skjult kamera eller falsk identitet bare skal brukes i unntakstilfeller. Forutsetningen må være at dette er eneste mulighet til å avdekke forhold av vesentlig samfunnsmessig betydning.

«Selv om det sikkert er mange som er interessert i hvordan @shamandurek jobber, kan man vel neppe si at dette er av «vesentlig samfunnsmessig betydning», skriver Märtha Louise på Instagram.

Hun skriver videre at julen er en vanskelig tid for familien deres som følge av at hennes eksmann Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag 2019.

«Tiden er mørk både rundt oss og i oss. Vi trenger å sørge, gå gjennom følelsene – igjen – være til stede. Vi trenger ro.» skriver hun.

Dagbladet vil ikke kommentere påstanden overfor VG.

- Dagbladet kommenterer aldri upublisert materiale, så vi kommer ikke til kommentere innholdet i disse meldingene, sier redaktør for Dagbladet Pluss, Bjørn Carlsen, til VG.