Medietilsynet har gitt en sanksjon i form av en advarsel til Discovery. Sanksjonen kommer etter en episode i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» der deltakerne tar en handletur i matbutikken Joker.

- Det er den totale eksponeringen av Joker som gjør at Medietilsynet mener produktplasseringen ikke er tillatt etter kringkastingsreglene, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanna Nistad Sekkelsten, i en pressemelding. 

I årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får deltakerne 800 kroner for å handle i en Joker-butikk. Resultatet minner mer om reklame enn på produktplassering, mener Medietilsynet. Produktplassering er tillatt i program, men altså ikke ren reklame for produkter.

Discovery bekrefter at de har mottatt informasjon om sanksjonen, men de er uenige i Medietilsynets vurdering. 

- Vi bekrefter å ha mottatt vedtak fra Medietilsynet i form av advarsel for brudd på reglene om produktplassering i et av våre programmer. Som uttalt til Medietilsynet i etterkant av varselet om vedtak, er vi i all hovedsak ikke enig i deres vurderinger. Vi vil nå gjennomgå vedtaket og vurdere eventuelle neste skritt, sier Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, til Kampanje. 

Medietilsynet reagerer blant annet  på at Discovery benytter seg av teknikker som vinkling, dveling og zooming for å fremheve Joker-logoen, tilbudsplakater og produkter i den aktuelle episoden.

Formålet med reglene i kringkastingsloven er at seerne ikke skal utsettes for et unødig kommersielt press.

Les også: Medietilsynet advarer Discovery: - Ikke lov

Uenig med Medietilsynet:

Kommunikasjonsdirektøren i Warner Bros. Discovery er ikke enig i Medietilsynets vurderinger.