Navn: Anne-Lise Mørch von der Fehr

Alder: 53

Aktuell: Tiltrer som ny daglig leder i Kommunikasjonsforeningen 3. januar

- Hva spiser og drikker du på julaften?

- Det er pinnekjøtt på menyen med barna mine, men i år skal julaften tilbringes hos kjæresten min på Løten. Der blir det ribbe med masse godt tilbehør, akkurat slik det var i mitt barndomshjem.

- Hvordan vil årets jul bli preget av energikrise og galopperende matpriser for deg og din familie?

 - Jeg har nedjustert gave- og julematbudsjettet noe. Huset mitt har kun strømoppvarming, så temperaturen er skrudd ned i flere rom, men jeg lider ingen nød.

- Om du skulle oppsummere 2022 med tre ord hvilke, ord ville du valgt og hvorfor akkurat de ordene?

 - Krig, strømstøtte, renter. Putins krig med Ukraina er skremmende. Krigen viser hvor avhengig vi i den vestlige verden av hverandre på godt og vondt. Vi nordmenn er svært privilegerte som får støtte til strømforbruket hjemme, men jeg er bekymret for næringslivet. Alle kan ikke investere i strømsparetiltak over natten eller redusere forbruket radikalt. De skyhøye strømprisene kan få konsekvenser vi ikke helt overskuer nå. Renteøkningene er tøffe for nyetablerte og boligeiere med høye lån. Jeg håper Ida Wolden Bache har rett i at vi nærmer oss rentetoppen.

- Hvordan kommer kommunikasjonsbransjen til å se ut i fremtiden?

Ingen kan spå om framtiden, men jeg mener det er grunn til å anta at bransjen vil bli enda mer kompleks og at faget vil bli stadig mer spesialisert. Vi lever i en individualistisk tidsalder. Det stiller krav til bransjen, hva vi leverer, hvor og når.

- Hvilken person har imponert deg mest i 2022?

- Jens Stoltenberg. Jeg tror ikke vi kan ha en bedre sjef for NATO nå. Han framstår sterk, klok, svært dedikert og er befriende tydelig.

- Hvem har stått bak årets PR-flause?

Fifa-president Gianni Intifantinos tale under fotball-VM. Den synes jeg var teatralsk.  

- Kommer Twitter til å overleve Elon Musk?

- Det kommer an på hva mer han gjør.

- Hva er det første abonnementet du kommer til å kutte når økonomien blir trangere og hvorfor?

- Jeg har ikke veldig lyst til å kutte noen av dem, men hvis jeg må velge blir det Netflix.

- Hva kommer til å prege 2023?

- Utviklingen i krigen i Ukraina og alt som følger av den.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2022 kommer du til å huske best?

Sykkelturene med kjæresten min i Yorkshire Dales i sommer. En gammel drøm gikk i oppfyllelse. Det er utrolig flott å sykle over lyngkledde heier med ryper som flakser opp, ned dalsidene gjennom grønne enger med beitende sauer, mellom høye steingjerder, gjennom sjarmerende landsbyer og så avslutte dagen på en landsbypub.

Anne-Lise von der Fehr kamerarull.jpg