Avtalen Viaplay har inngått med det internasjonale håndballforbundet (IHF) omfatter herrenes håndball-VM i Polen og Sverige i 2023, VM i Norge, Danmark og Kroatia i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031. For kvinnenes del gjelder avtalen håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark i 2023, VM i Tyskland og Nederland i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031.

Avtalen gjelder for Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Nederland, Storbritannia samt de baltiske landene.

- Denne avtalen sikrer at Viaplay vil levere verdens beste håndball til mange av de største markedene hele dette tiåret og lenger. Danmark er regjerende verdensmestere på herresiden og Norge, med sine fire VM-gull, er dronningene på kvinnesiden. En rekke kommende IHF-turneringer vil være på hjemmebane for millioner av Viaplay-seere, som øker den lokale interessen ytterligere. Dette er nøkkelrettigheter som vi nå har sikret på langsiktig basis for Viaplay, sier Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer, i en pressemelding.

Viaplay sikrer også rettighetene til å vise de neste fire juniorverdensmesterskapene for jenter (U20 og U18) og de neste fem juniorverdensmesterskapene for gutter (U21 og U19). Det samme gjelder VM i beach-håndball for kvinner og menn i 2024, 2026, 2028 og 2030, i tillegg til den årlige IHF Beach Handball Global Tour.

- Vi er strålende fornøyde med å kunngjøre at IHF har inngått en avtale med Viaplay Group. Takket være vårt partnerskap med offisielle IHF TV og partner på markedssiden SPORTFIVE klarte vi å realisere denne avtalen, som tillater oss å spre entusiasmen rundt håndballarrangementer til flere land, flere folk og like viktig: Med garantert kvalitet og i lang tid fremover, sier Dr. Hassan Moustafa, President i IHF.

Les også: Nesten 1,2 millioner så Norge vinne EM: - Overraskende sterke tall