TV3-eier, Viaplay group, melder om rekordhelg for en enkeltstående verdenscuphelg i vintersport på deres kanaler.

Denne helgen var det sesongstart i langrenn og kombinert og dermed duket for Viaplays andre sesong som eier av de fleste vintersportsrettigheter på TV. Det var også første helg med fartsdisipliner i alpint, samt andre helg med verdenscup i hopp. 

Pressesjef for sport i Viaplay Norge, Thomas Horni, forteller til Kampanje at dette er den beste langrennshelgen, med unntak av finalehelgen i Tour de ski i januar, som er registrert på deres kanaler. Viaplay Group går ikke ut med tall på strømmetjenesten Viaplay, men forteller at helgen er «all-time high» for vintersport på tjenesten - målt i unike brukere.

- I løpet av helgen var over én million seere innom vintersportssendingene våre på TV3, sier Horni og presiserer tallet til 1.066.000 seere.

- Mest sette var fellesstarten for menn i går, hvor vi snittet 328.000 og peaket på 386.000, fortsetter han.

Treffer stadig bedre
Sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma, er strålende fornøyd med seertallene.

- Vi sesongdebuterer med å notere vår beste verdenscupshelg seermessig. Dette er virkelig gledelige tall! Alle piler peker kraftig oppover, og en kommersiell andel på 82 prosent er jo til å bli svimmel av. Vår vintersatsing begynner nå for alvor å få ordentlig fotfeste hos seerne, sier Oma.

- Vi har tatt flere redaksjonelle grep denne vinteren, og ser at eksperter som Martin Johnsrud Sundby, Anders Jacobsen og Kjetil Jansrud treffer godt hos seerne. Og en velforberedt Pål Gordon Nilsen i programlederstolen spredte også en varm og faglig trygghet som tydeligvis kler vintersatsingen vår perfekt, legger han til.

- Er dere nå på nivået dere ønsker å være på?

- Vi ønsker å nå så bredt ut som mulig. Både lineært på TV3 og V sport 1- og digitalt på Viaplay. Og vi ser nå at vi nå begynner å treffe stadig bedre og stadig bredere, sier Oma.

Tror pilene vil fortsette å peke oppover
Sportssjefen tror Viaplays økte volum av sport generelt kan være noe av grunnen til at seerne finner veien til TV 3 og Viaplay.

- Det tar litt tid å endre seervaner, og vinteren er fortsatt litt fragmentert. Men nå begynner vår vintersatsing også å modnes hos seerne. Og med økte volum på Viaplay gjennom Premier League, Haaland og Formel 1 – samt en vintersatsing som nå også har festet seg bedre hos vinterglade nordmenn, så tror vi at pilene vil fortsette å peke oppover, sier Oma.

- Dere melder om all-time high på Viaplay. Har dere gjort noe nytt i år for å lokke flere seere til strømmetjenesten?

- Vi tror et reklamefritt Viaplay er et godt alternativ for dem som vil se de lange vinterflatene uavbrutt, og selvfølgelig må det redaksjonelle produktet være så spisst og så bra som mulig, avslutter Oma.

Sammenlignet med i fjor er tallene høyere under årets verdenscupstart. Under Viaplays første helg med langrenn i fjor var 986.000 innom sendingene til TV3. Den mest sette distansen var da 10 kilometer for kvinner med en snitt på 170.000 seere. Toppen under denne sendingen var på 220.000 seere.