Sarah C. J. Willand (45) slutter i TV 2 og går over i stillingen som ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen (69), som etter 44 år i norsk og nordisk bokbransje ønsker å gå av som toppsjef.

Dermed blir Willand værende i Egmont-sfæren til tross for sitt jobbskifte. Cappelen Damm er et bokforlag som er eid 100 prosent av det danske mediekonsernet. 

- Etter et langt forlags- og forretningseventyr ledet av Tom Harald Jenssen har vi i Sarah Willand funnet en sterk og dynamisk leder for neste kapittel i forlagets historie, sier Steffen Kragh, styreleder i Cappelen Damm og administrerende direktør i Egmont-konsernet.

Sarah Willand har vært en sentral del av TV 2s ledelse siden 2015, og kommer fra jobben som direktør for organisasjon, markedsføring og kommunikasjon. Hun har til nå sittet i styret i Cappelen Damm, og er blant annet styremedlem i Den norske Opera & Ballett.

- Sarah kommer fra et sterkt publisistisk miljø og representerer en samspillende lederstil. Jeg har sett på nært hold at hun har de egenskapene som skal til for å skape resultater gjennom organisasjonen. Sarah har vært meget sentral i utviklingen av TV 2 som moderne medieselskap og allmenkringkaster, fortsetter Kragh.

Les også: Hun blir ny TV 2-direktør

Rønningen tar PR-jobben
Willand tiltrer 1. februar 2023 og sier hun «går til jobben med glede og forventning.»

- Ikke bare fordi det er spennende, men fordi det er vesentlig. Cappelen Damm representerer kunst, leseglede og kunnskapsformidling og har landets bredeste utgivelsesportefølje skapt av ledende forfattere innen alle sjangre og svært kompetente medarbeidere. Å få mulighet til å lede videreutviklingen av Norges største og viktigste forlag er en drøm av en oppgave og et stort ansvar, sier Willand.

Den nye organisasjonsdirektøren i TV 2 blir Lene Eltvik Vindfeld. Hun jobber i dag i Sbanken, og starter i jobben i første halvdel av 2023. Frem til da vil Silje Glette være konstituert organisasjonsdirektør i mediehuset. 

Les også: Sarah Willand er årets kvinnelige medieleder

En ny kommunikasjonsdirektør er imidlertid ikke ansatt i TV 2 og den nye organisasjonsdirektøren skal ikke ha et like stort ansvarsområde som det Willand har hatt. Til Kampanje sier TV 2 at kanaldirektør Trygve Rønningen blir den som i en overgangsfase skal ha ansvaret for kommunikasjon og markedsføring.

Les også: Tidligere Sbanken-topp blir ny organisasjonsdirektør i TV 2

- Ingen kursendring 
Steffen Kragh understreker videre «at ansettelsen av Willand ikke signaliserer noe kursendring i Norges største forlag.»

- Dette lederskiftet representerer ingen kursendring for Cappelen Damm. Tom Harald har ledet forlaget aldeles strålende og vi skylder ham en stor takk. Han har hatt en helt avgjørende rolle i utviklingen av Cappelen Damm til dagens posisjon, og jeg vil spesielt trekke frem betydningen av fusjonen mellom Damm og Cappelen i 2007, sier han. 

Tom Harald Jenssen er glad for valget av den nye sjefen som altså kommer fra søsterselskapet TV 2.

- Jeg vil gratulere Sarah med Norges mest spennende og morsomme jobb, og forlaget med en ny og ambisiøs leder. Sarah og jeg har hatt gode samtaler som peker mot fortsatt fremgangsrik utvikling for forlaget inn i en ny tid. Dette er en viktig dag for Cappelen Damm, sier Jenssen som fortsetter som rådgiver i Cappelen Damm ut 2023, sier Jenssen.