- Finaleepisoden av høstens sesong av Kongen befaler ble spilt inn i august. Den har ligget ute på discovery+ siden forrige torsdag, og episoden vil gå som planlagt på TVNorge i morgen kveld, sier kommunikasjonssjef i Discovery Hanne McBride til Kampanje onsdag kveld.

I morgen torsdag er det finale i underholdningsprogrammet «Kongen befaler» der Atle Antonsen har en sentral rolle. Det skjer samtidig med at Discovery og TVNorge har sin store vårlansering, der TV-huset også skal presentere neste års programmer. 

- Vi har tidligere kommunisert at vi planlegger en ny sesong av «Kongen befaler» og har også spilt inn en julespesial. Det skjedde før vi visste om hendelsen Sumaya Jirde Ali omtaler i sin Facebook-post tirsdag denne uken, sier McBride.

Hva som skjer med julespesialen og når en eventuell ny sesong av «Kongen befaler» skal vises, sier ikke Discovery noe om. 

Les også: Sumaya Jirde Ali anmelder Atle Antonsen for rasistisk oppførsel

Discovery-toppen gjentar det hun sa i går da nyheten om at Antonsen var anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd mot samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali på Bar Boca i Oslo i oktober. 

- De handlingene hun beskriver, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak. Vi er nå i en prosess der vi vurderer hvordan vi løser fremtidige sendinger. Vi bestreber oss på å ta alle hensyn som må tas, og prosessen må ta den tiden den trenger å ta for at vi kan lande en klok beslutning. Vi kommer ikke til å bidra offentlig nå med detaljer i saken eller grunnlaget for våre vurderinger, sier McBride til Kampanje.

Antonsen har ledet seks sesonger av «Kongen befaler» – et gameshow hvor kjendiser konkurrerer mot hverandre. I går ble det også kjent at Antonsen tar en pause fra radioprogrammet «Misjonen». 

Les også: Antonsen tar pause fra Misjonen-jobbing på P4