Det nye debattprogrammet «Ueinig» har premiere 9. november på NRK. Her skal folk som står langt fra hverandre i polariserte debatter møtes for å se om de kan nærme seg hverandre. Deltakerne må stille hverandre spørsmål og forsøke å lytte til hverandre ifølge pressmeldingen fra NRK.

- Målet er både at seerne kan forstå hva de ulike ståstedene handler om og hvorfor noen debatter blir så harde og polariserte, sier programleder Ingunn Solheim i meldingen.

«Ueinig» er bygger på debattprogrammet «Einig?» fra valgkampen i 2019, men denne gangen er det ikke bare politikere som er med.

- Vi ønsker å fornye TV-debatten. Når deltakarane klarer å lytte til hverandre så ender de med å si andre ting enn de vanligvis gjør. Da blir det enklere og mer spennende å følge med, sier Solheim.

Tre episoder av programmet liggere allerede klare til publisering De heter «Ytringsfridom», «Rusreforma» og «Straum».

- Det har vært vanskeligere enn vi trodde å få folk som er veldig uenige til å møtes ansikt til ansikt. I episoden om rus sa nestleder i Norsk Narkotikapolitiforening, Geir Evanger, i utgangspunktet nei til å møte lederen i RIO, Kenneth Arctander. Men han ombestemte seg og jeg tror fremdeles han mener det var verdt det.