Søndag kveld klokken halv ni var det duket for finale i håndball-EM 2022 i Slovenias hovedstad Ljubljana. Norge møtte Danmark for andre gang i mesterskapet. Lagene hadde så sent som onsdag forrige uke møttes til siste kamp i hovedrunden. Da kunne TV3 skilte med seertopp i EM da 625.000 nordmenn på det meste fulgte kampen som endte i tap for Norge, 29-31.

Denne seerrekorden ble imidlertid smadret da Norge fikk sin revansje over danskene i finalen. Norge kunne juble for EM-gull etter å ha slått Danmark 25-27.

På det meste var 1.176.000 innom finalen som gikk lineært på TV3. I gjennomsnitt fulgte 971.000 sendingen som er den mest sette kommersielle TV-sendingen i Norge hittil i år. Den kommersielle andelen var på 74 prosent oppgir TV3-eier, Viaplay group.

- Dette er overraskende sterke tall, tatt i betraktning av at mesterskapet er flyttet frem med en måned. Dramaturgisk var jo finalen perfekt bygget opp med å havne godt bakpå, svinnende håp – og så en heftig snuoperasjon. Men det er igjen et bevis på hvor godt likt dette laget er i de tusen hjem. Og selv om vi jubler for Viaplay-tallene, kan vi nok også konkludere med at det ennå er en stund til lineær-TV er død. Jeg tror vi må ringe en baker og feire med en kake i redaksjonen. De som har jobbet med dette har også levert til gull, sier sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma.

Hele søndagen totalt sett ga TV3 en kommersiell andel på 43,1 prosent. 

I tillegg til finalen som gikk søndag kveld spilte Norge semifinale mot Frankrike på fredag. Også denne kampen ble godt sett da 808.000 seere på det meste var innom sendingen. Viaplay oppgir at 622.000 seere fulgte kampen i snitt på TV3.