Siden 2017 har mediekonsernet Discovery, og senere Warner Bros. Discovery, sendt norsk toppfotball gjennom Norges to øverste divisjoner på herresiden – Eliteserien og Obosligaen.

- Det har vært en sann glede å ha norsk fotball på våre kanaler de siste seks årene. Det er naturligvis vemodig at det er slutt, men vi er stolte av det arbeidet vi har lagt ned og hvordan vi har formidlet fotballen til det norske folket, sier sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen til Kampanje.

Da Discovery tok over rettighetene for seks år siden lovet de å gi «fotball til folket». Det løftet mener Johannessen de har holdt.

- Vi lovet «Fotball til folket» og det har vi absolutt levert. Fire kamper, hver eneste serierunde er sendt på åpne lineære kanaler. Vi flyttet Eliteserien inn i helgen og Obosligaen har en egen dag. I tillegg har vi hatt et rikelig strømmetilbud til alle de som har ønsket å følge norsk fotball enda tettere på strømmetjenesten discovery+, sier han.

Til neste sesong er det TV 2 som tar over rettighetene.

Les også: TV 2 blir seriemester i norsk fotball - overtar rettighetene fra Discovery for 4,5 milliarder

Siste offisielle serierunde i Eliteserien ble spilt forrige søndag. Molde var allerede sikret seriegullet, mens det ble høydramatisk om hvilke lag som kunne gi seg selv sjansen til å spille Eliteserien til neste år gjennom play-off-finale. Resultatene gikk Kongsvinger og Sandefjords og denne helgen ble det avgjort at det blir Sandefjord som spiller i Eliteserien neste år.

- Når vi avsluttet etter siste kvalikkamp lørdag, har vi vist 2.942 kamper direkte på våre kanaler gjennom disse årene, og jeg vil påstå at vi leverer fra oss et fotballprodukt som står enda sterkere i dag enn da vi overtok rettigheten, sier Johannessen.

Men selv om norsk fotball forsvinner fra Warner Bros. Discovery, så er det ikke slik at sportsredaksjonen gjør det samme.

- Vi legger oss på ingen måte ned, men fortsetter med både Casper Ruud, Viktor Hovland og Tobias Foss. Golf, sykkel og tennis er bare noen av de rettighetene vi har frem mot OL i Paris i 2024 – som også sendes på våre kanaler. Det er med andre ord absolutt et liv etter fotballen, sier Johannessen.