Fredag 26. november er argentinske Marcelo Bielsa gjest på Cupfinaleseminaret som blir arrangert av Norsk fotballtreenerforening. Mellom forelesninger og pressekonferanser skal trenerlegenden møte 100 Leeds-fans.

Bielsa måtte i starten av 2022 forlate Leeds etter skuffende resultater, men blir likevel ansett som en legende i klubben etter sine om lag 3,5 år i trenerrollen. I løpet av denne tiden gjorde han om klubben fra en middelhavsfarer på nivå to i England, til Premier League-klubb med underholdningsverdi. På dagen han er i Norge blir han hyllet av fansen med store annonser i Klassekampen og Dagbladet.

- Da jeg fikk vite at Bielsa kom, tenkte jeg med en gang på at jeg skulle bruke mine kontakter slik at vi kunne takke legenden slik han fortjener. For noen dager siden la jeg ut på min twitter et spørsmål til Leeds-supporterne om hva de kunne tenke seg at vi sa til Bielsa fra dem, og responsen har vært helt crazy. Hundrevis av kommentarer hagler inn, og jeg har tatt et tverrsnitt av dem og komponert en hyllest til Bielsa i form av en poster, sier Erik Heisholt, norsk Leeds-fan og grunnlegger av kommunikasjonsbyrået Heisholt Inc.

Møtet og hyllesten blir lagt merke til også utover Norges landegrenser. Heisholt forteller at de har en avtale med avisen Yorkshire Evening Post om å «rapportere» fra møtet.

- Vi håper jo aller mest at Bielsa selv synes dette er en fin gest og en verdig takk, sier Heisholt.

- Marcelo Bielsa har en legendestatus blant Leeds-fansen. Han brakte stolthet og underholdning tilbake til klubben, men også en klokskap og menneskelig verdighet alle satte pris på, sier Anders Palm, formann i LUSCOS, den skandinaviske supporterklubben til Leeds United.

- Han forsvant brått ut av klubben i starten av året, og det er mange Leeds-fans som skulle ønske de kunne fortelle ham hvor mye han betydde for klubben og for dem som mennesker, og nå har vi sjansen til å gjøre nettopp det på vegne av svært mange, og de som ikke kan være her selv, blir på en måte representert av denne fantastiske annonsen, avslutter Palm.

Hyllest:

Denne annonsen er å se i Dagbladet og Klassekampen i dag.