Nyheten om at NRK legger ned Sportsrevyen etter over 60 år setter sitt preg på redaksjonen i NRK Sporten. Det kan tillitsvalgt Frode Søreide fortelle.

- Det er klart at dette er en tung dag for mange. Det er veldig mange her som har et nært og kjært forhold til Sportsrevyen som har vært en institusjon gjennom 62 år. For mange har dette vært en tung og vanskelig beskjed å få, sier han til Kampanje.

- Det er først og fremst en trist nyhet for alle de faste følgerne man har hatt. Sportsrevyen har vært et fast holdepunkt på søndagskvelden for det norske folk. Det er en rar og uvirkelig dag, fortsetter Søreide.

Les mer: Ny sportssjef i NRK legger ned Sportsrevyen

Skal kutte 18,5 millioner
Nedleggelsen av Sportsrevyen er en del av et omfattende spareprogram NRK har satt i verk for å møte en strammere økonomi. Ifølge sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt vil NRK spare rundt seks-syv millioner kroner i året på nedleggelsen.

Ingen mister jobben som en konsekvens av nedleggelsen ifølge sportsredaktøren.

- Det rammer ingen årsverk, men det frigjør noen årsverk. Man må kanskje gjøre andre oppgaver innenfor Sporten, sier Langfeldt.

NRK må spare 300 millioner kroner som følge av at de har fått strammere økonomiske rammer av regjeringen. Omtrent 100 millioner skal tas tas gjennom bemanningskutt.

NRK Sporten skal kutte 18,5 millioner kroner, inkludert effektiviseringskrav. En del av kuttene skal gjøres ved at de ikke erstatter ledige stillinger.

- Må dere kutte andre steder i sportstilbudet?

- Vi reduserer på andre satsinger, men dette er en budsjettprosess vi holder på med nå. Vi jobber for at det ikke skal ramme publikum, sier Langfeldt.

Mandag gikk det ut et sluttpakketilbud til alle ansatte i NRK.

Les mer: NRK skal kutte opp mot 120 årsverk

Bekymret for breddedekningen
Frode Søreide erkjenner at avgjørelsen ikke kommer helt overraskende på de ansatte.

- Man har nok skjønt at Sportsrevyen har vært i spill, så det slår ikke ned som en bombe at det var resultatet. For oss som tillitsvalgt har det vært viktig å verne om de ansatte og det er vi lovet at man skal klare ved å legge ned Sportsrevyen, sier han.

- Klarer dere å opprettholde kvaliteten på tilbudet til publikum uten Sportsrevyen?

- Det jeg er mest bekymret for er dekningen av bredden i norsk idrett. Det er den store taperen her. Det er en viktig del av NRKs oppdrag å nå ut til bredden og det skiller oss fra andre mediehus. Det har vi utfordret ledelsen på. Her har Sportsrevyen vært plattformen for å nå ut med de gode historiene.

Nyheten preger også tidligere ansatte i NRK Sporten. Karen-Marie Ellefsen og Arne Scheie har vært blant Sportsrevyens mest profilerte programledere. Nedleggelsen av programmet faller dem tungt for hjertet.

Les mer: NRK-veteraner om Sportsrevyen-slutt: - Utrolig trist