Onsdag slapp NRK nyheten om at de legger ned Sportsrevyen etter over 60 år på grunn av strammere økonomi.

Les mer: Ny sportssjef i NRK legger ned Sportsrevyen

Arne Scheie og Karen-Marie Ellefsen har begge vært blant programmets mest kjente programledere. De synes begge avgjørelsen er trist.

- Jeg var jo med på sendinger fra 1970-tallet, men jeg husker faktisk den aller første Sportsrevyen fra hjemme i stua på Skedsmo i 1960. Det var fantastisk stort, sier Scheie til Kampanje.

- Vi var så heldige å ha TV tidlig og jeg har minner fra landskamper med Rolf Pedersen, Kniksen og de andre, og det er gode minner. Samtidig forstår jeg at det i dagens medieverden handler om penger og økonomi og jeg formoder at det er bakgrunnen for avgjørelsen, sier Scheie til Kampanje.

Også Karen Marie-Ellefsen reagerer.

- Det må jeg si er utrolig trist. Sportsrevyen har vært en institusjon, selv om mye har forandret seg siden starten, sier hun til Kampanje.Ellefsen har selv ledet Sportsrevyen i en tid der det var programmet man måtte se for å få med seg hva som hadde foregått i de viktigste sportsgrenene i helgen.  

- Det betydde mye for meg og min karriere. Det var der jeg startet opp, sier hun.

Ellefsen begynte i NRK på slutten av 1970-tallet og har både vunnet Gullrutens «Ærespris» og Kongens fortjenestemedalje. I 2020 ga hun seg etter over 40 år i NRKs tjeneste. Da nådde hun aldersgrensen som tilsier at hun må slutte.Nå mener hun NRK mister en arena for reportasjene som går litt dypere enn den løpende sportsdekningen.- Det er veldig synd. Kun NRK har hatt den typen sportsprogram. Jeg håper de finner andre arenaer der de kan presentere de gode reportasjene. Det tror jeg de gjør. 

Les også: Karen-Marie Ellefsen må slutte i NRK: - Det blir mitt siste VM, men jeg håper ikke at det er mitt siste mesterskap