Under høstmøtet torsdag ettermiddag delte Medienettverket ut prisene «Årets talent» og «Årets medieleder» på Pressens hus i Oslo.

Og det var Dagbladet-sjef Alexandra Beverfjord (45) som ble kåret til årets medieleder.

- Årets kvinnelige medieleder har skapt resultater det nær sagt er umulig å ikke mene noe om. Med sterke virkemidler og sjelden tydelighet har hun stått for en oppsiktsvekkende og effektiv redaksjonell strategiendring. Dette har skapt stor debatt, ikke minst i fagmiljøene - men også i enkelte lesersegmenter, står det i jurybegrunnelsen.

Nominert med kollega
Juryen skriver blant annet at posisjonsendringen Dagbladet har vært gjennom under Beverfjord er av de sjeldne.

- Strategien har resultert i at mediehuset har økt sin leserskare i rakettfart, ikke minst i yngre aldersgrupper. Et helt sentralt virkemiddel, ut over formspråket, er en beundringsverdig effektiv bruk av levende bilder. Årets kvinnelige medieleder har revitalisert en av landets fremste nyhetsmerkevarer, og skapt en helt ny konkurransedynamikk i det norske tabloidmarkedet, står det videre i begrunnelsen.

Selv synes vinneren det var «litt underlig» å motta prisen.

- Som redaktør er man mest vant til å få kjeft, sier Beverfjord.

- I den grad jeg har gjort meg fortjent til prisen, så skyldes det en fantastisk gjeng som hver dag klarer å skape resultatene i avisa og Dagbladet-kulturen som vi er så stolte, fortsetter hun.

Beverfjord var nominert sammen med Aller media-kollega Ingrid Skogrand som er konserndirektør for publishing. Siste finalist var Frøy Gudbrandsen (42), sjefredaktør i Schibsted-eide Bergens Tidende.

Talentpris til Hallingdølen-redaktør
Talentprisen gikk til en annen redaktør, nemlig Lillian Holden (35) som er ansvarlig redaktør i avisen Hallingdølen.

I jurybegrunnelsen står det blant annet at:

«Kolleger beskriver henne som dyktig, samlende, motiverende, omtenksom og morsom å jobbe sammen med. Hun er svært resultatorientert. Hun er en leder som ikke gjør forskjell på ung og gammel og som våger å ansette medarbeidere med utradisjonelle bakgrunner. Hun har bygd opp en stor psykologisk trygghet i teamet sitt, som igjen er nøkkel til innovasjon og nyskapning. Tilliten fra staben og evnen til å snu seg rundt gjør at hun og kollegaene stadig leverer på kreativitet og gjennomføringsevne.»

- Det var superoverraskende. Det var utrolig artig å bli nominert, både for meg og for avisa. Jeg har hatt så gode motkandidater, så dette kom veldig overraskende for meg, sa Holden fra scenen.

Holden var én av tre nominerte til prisen. De to andre var Elise Kruse (30), daglig religion- og featureredaktør i Vårt Land og Mariell Kversøy Enge (37), direktør kommersiell produktutvikling i Amedia.

I fjor var det daglig leder og økonomidirektør Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, Mari-Marthe Aamold (29) som fikk talentprisen.

Årets talent:

Tidligere VG-sjef Torry Pedersen delte ut talentprisen til Lillian Holden på Medienettverkets høstkonferanse torsdag. Foto: Dag Robert Jerijervi