Oppdatert: Ifølge Dagsavisen er det tilbudt gavepensjon til alle over 62 år og tilbud om sluttpakke til andre ansatte. Saken er rettet i tråd med dette.

- Ledelsen prøver å løse dette med frivillighet, og håpet er at det skal være nok. Men vi vet jo ikke, sier klubbleder Pål Karstensen i Dagsavisen til Klassekampen.

Fredag ble tildelingen av produksjonsstøtte for 2023 kjent. Dagsavisen mister vel seks millioner kroner i støtte. Samme dag varslet redaktør og direktør i Dagsavisen kutt i både årsverk og papirfrekvens. Mandag fikk ansatte over 62 år tilbud om gavepensjon, mens andre ansatte fikk tilbud om å søke om sluttpakke.

Årsaken til det store pressestøttekuttet er at opplaget til Dagsavisen har falt.

Dagsavisens sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm skriver i en epost til Klassekampen at «aviskrigen Amedia har innledet i Oslo», har vært dramatisk for avisen.

– Det er blitt en tøff konkurranse om lokaljournalistikken i Oslo, som sikkert er bra for leserne på kort sikt, men det uroer meg at alle parter ser ut til å tape penger på situasjonen, og at den sånn sett kanskje ikke er bærekraftig på sikt», skriver han.

(©NTB)