Saken blir oppdatert.

Nesten syv måneder etter at Altibox-kundene mistet tilgangen til TV 2-kanalene, har partene komme til enighet om en ny avtale. Det betyr at over 500.000 kunder, noe som tilsvarer rundt én million TV-seere, igjen får tilgang til TV 2. 

- Vi er glade for at vi har greid å komme frem til en langsiktig avtale som både ivaretar valgfriheten til kundene og sikrer dem tilgang til et attraktivt nyhets- og underholdningstilbud, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox i en pressemelding sendt fredag ettermiddag.

Den langsiktige avtalen mellom Altibox og TV 2 er nettopp på plass, og TV 2s innhold blir tilgjengelig for kundene innen klokken 15 i dag.

- Nå ser vi frem til å endelig komme ut med alt innholdet vårt til Altibox sine tv-kunder, som har vært uten TV 2 i lang tid. Til alle disse seerne vil jeg beklage. Den nye avtalen er fremtidsrettet og vil bidra til å sikre grunnlaget for et fortsatt bredt tilbud av norsk underholdning, drama, sport og ikke minst nyhetsjournalistikk, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Kan velge TV 2-innhold
Som en del av den nye avtalen vil TV 2 Direkte (hovedkanalen, red. anm.), TV 2 Nyheter og TV 2 Zebra bli en del av det faste innholdet som tidligere. TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport 2 vil legges inn i TV-pakken til kundene, men kan velges bort dersom de vil bruke poengene på noe annet.

Etter hvert vil også TV 2 Play Basis legges inn i TV-pakken til Altibox-kundene. Den første måneden er kostnadsfri, men deretter må kundene bruke av poengene sine, hvis de ikke vil velge den bort.

Altibox-kundene beholder 50 ekstrapoeng ut året som plaster på såret for at forhandlingene ble langvarige.

TV 2 Play Basis, som inkluderer reklame, erstatter TV 2 Play Film og Serier i Altibox' valgfrie meny.

Ga forhandlingene ny sjanse
Den forrige avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp 1. april. Først i midten av august fant partene tilbake til forhandlingsbordet. 

- Av hensyn til seerne mener vi det er riktig å gi hverandre en siste sjanse og forhandle om en avtale om TV 2s innhold og tjenester på nytt, skrev TV 2s kommunikasjons- og organisasjonsdirektør, Sarah C.J. Willand i en SMS til VG da.

Men siden har partene hatt lite å melde fra forhandlingene, annet enn et vedvarende håp om å komme til enighet.

Les mer: Altibox og TV 2 i nye forhandlinger: - En siste sjanse

Konflikten skal i hovedsak ha dreid seg om hva TV-distributøren Altibox skal kjøpe av TV 2.

- Vår dør er åpen for Altibox hvis de ønsker å kjøpe det vi selger. Frem til nå har de ønsket noe vi som mediehus og innholdsleverandør ikke kan tilby, og noe helt annet enn vi har avtalt med de andre distributørene, sa organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje i mai. Da hadde konflikten vart i syv uker.

Kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Altibox mente på samme tid at tilbudet fra TV 2 medført et kraftig prishopp.

- Vi mottok kun ett tilbud fra TV 2 som ville innebære en ekstrem prisøkning på over 80 prosent sammenlignet med det kundene betalte for TV 2s innhold tidligere, sa han til Kampanje i mai.