Animasjonsstudiet Try Motion og deres regissør og designer, Rebecka Taule, ble håndplukket til å bidra til flere scener i den nye amerikanske dokumentaren «A Trip to Infinity» på Netflix.

- Vi er ekstremt stolte og ydmyke over å bli invitert som et av studioene og regissørene til å jobbe med et så fantastisk prosjekt, sier Taule i en pressemelding. 

Den nye Netflix-dokumentaren «A Trip to Infinity», som hadde premiere 26. september i år, forsøker å ta for seg og forklare konseptet om «det uendelige». Gjennom intervjuer med matematikere, partikkelfysikere og kosmologer blir seerne tatt med på et tankevekkende dypdykk i uendeligheten og dens implikasjoner for universet. 

- Vi lette etter de beste
Skaperne bak dokumentaren Room608, forteller at de inviterte moption designere og animatører fra hele verden til å bidra på filmen, og for å gjøre et abstrakt konsept mer håndgripelig.

- Vi lette etter de beste motion designerne over hele verden, og Try Motion skilte seg ut. Rebecka Taule og Henrik Reistad er artister som får en linje, sirkel eller et tall til å bli visuell poesi, og vi ser frem til å jobbe med de igjen, sier Jon Halperin i Room608 i meldingen.

Infinity_Stills_Utvalg_x4.png
Try visualiserer uendelighet: Slik ser noen av animasjonene som Try Motion laget for Netflix-dokumentaren «A Trip to Infinity». Foto: Try.

- Utfordrende å visualisere noe som ikke kan visualiseres
Try Motion og Taule forteller at de fikk mye spillerom og kreativ frihet da de skulle visualisere kompliserte vitenskapelige og matematiske teorier:

- På enkelte sekvenser var det spennende og utfordrende å visualisere noe som faktisk ikke kan visualiseres. Enhver løsning ville vært uriktig, selv om man tenker på det som en forenkling. Derfor måtte det konseptuelle nivået holdes såpass abstrakt, så det ikke kunne oppfattes feil i forhold til den faktiske matematikken som på sitt vis forklarer uendelighet, sier Taule.

- Det var en spennende erfaring å jobbe med et produksjonsselskap basert i New York der alle møter foregikk online, ofte med deltagere fra tre ulike tidssoner. Både produsent og regissør var også ekstremt profesjonelle, med stor forståelse for faget og ikke minst var de skikkelig hyggelige, sier Johanne Lund, produsent i TRY Motion.

Dokumentaren er en samproduksjon mellom Room608 i New York og MakeMake i Los Angeles og hadde premiere på Netflix 26. september. Den ligger for øyeblikket på en 10. plass av de mest sette filmene på Netflix i Norge uken etter premieren.