Hver onsdag klokken 12 oppdaterer analysevirksomheten Kantar topplistene for Norges mest populære podkaster på «Podtoppen». Oppdateringene for uke 39 foreligger og for første gang man kan se Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams sin podkast på listene.

Podkasten er langt nede på listen da den plasserer seg på 100. plass. Kampanje får imidlertid oppgitt av NRK at tallene er langt lavere enn de reelle lyttertallene grunnet en manuell feil.

Skyldes manuell feil
Kampanje får oppgitt at feilen skyldes at NRK har to ulike «adresser» til sine podkaster - én som teller bruk på tredjepartsplattformer, og én som også inkluderer bruk i appen NRK Radio. NRK skulle registrert tallene fra NRK Radio og tredjepart, men har kun registrert fra tredjepartsplattformene.

For Sophie Elise og Fetisha Williams viser derfor Podtoppens tall denne uken kun de som har hørt traileren tpå tredjepartsplattformer, siden selve episodene kun finnes i appen NRK Radio.

- Dette var svært synd. Vi forstår at mange har interesse av å se de offisielle tallene for nettopp uke 39, da NRK hadde svært mange sterke nye titler, herunder «Sophie og Fetisha», sier podkastsjef i NRK Petter Sommer.

Feilen rammer «Sophie og Fetisha», «Eventyret om Vazelina Bilopphøggers», «I dødens spor» og «Millionærhjerne» viser mindre lytting enn reelt for uke 39.

NRKs podkastsjef opplyser om at de er i samtaler med Kantar om det er mulig å prosessere datene på nytt.

- Heldigvis har Kantar som lager Podtoppen sagt seg villige til å prosessere dataene på nytt, slik at vi får reelle tall for de fire podkastene feilen gjelder. NRK mottar tallene senest fredag, og vi vil publisere dem i en pressemelding umiddelbart etter det. Selve nettsiden Podtoppen for uke 39 blir dessverre ikke oppdatert i første omgang, sier Sommer.

Lastet ned 100.000 ganger
Tall Kampanje har fått fra NRK viser at 69.000 unike enheter har lastet ned eller strømmet podkasten «Sophie og Fetisha» i appen NRK Radio. De to episodene som ligger ute hadde i går totalt 100.000 nedlastinger.

Det ville normalt ha sikret duoen en plassering blant de ti mest populære podkastene på Podtoppen.

Les også: Her er de første lyttertallene til Sophie Elise på NRK