Lørdag kunne NRK endelig starte tredje runde av gjetteleken «Maskorama». Programmet har seilt opp som et av landets aller mest populære innslag på TV-skjermen siden premieren i 2020 med seertall langt over millionen.

Også årets sesong starter med over én million seere. Så langt har 1.016.000 sett første program. 865.000 fulgte sendingen direkte, mens 151.000 har sett programmet i ettertid.

- Over én million seere i helgen er en veldig fin start med tanke på hvor sterke TV 2 har vært de siste ukene, og nå skal vi bare bygge videre på den flotte premieren. Jeg håper og tror vi skal få med oss enda flere seere videre gjennom sesongen, sier prosjektredaktør Jan Egil Ådland i NRK.

Fjorårets sesongpremiere startet enda bedre med 1.141.000 seere. Første sesong startet på 828.000 seere.

«Maskorama» har overtatt sendetidspunktet til «Verdens beste venner» på NRK1. Siste program av denne nysatsingen hadde til sammenligning kun 332.000 seere forrige helg.

Det er Fremantle som står bak «Maskorama». De står også bak det populære TV 2-programmet «Forræder» som samlet 506.000 seere i helgen.

- Vi opplever store endringer i seervaner for tiden, så derfor er det fantastisk å se at gode underholdningsprogram forstatt kan samle familien foran fjernsynet enten det er spennende reality eller elleville gjettekonkurranser med kjendiser bak eventyrlige masker. Vi synes selv at vi har laget noen gode programmer, men det er ekstra gøy at seerne også velger Fremantle-programmer både fredag og lørdag kveld. Det er ikke mulig å oppnå uten tette og konstruktive samarbeid med kanalene, samt mine dedikerte og enestående kolleger, sier Petter Testmann-Koch, administrerende direktør i Fremantle Norge.

«Maskorama»-effekten smitter også over på «Kåss til kvelds» som øker seertallet sitt med 235.000 fra forrige helg til 570.000 seere denne helgen.

Dermed har TV 2 fått langt tøffere konkurranse på lørdagskvelden. «Skal vi danse» klarte likevel å gjøre spådommene til skamme og øke seertallet fra 505.000 uken før til 536.000 på lørdag.

Denne helgen var det også premiere på realityserien «Norges tøffeste» som har fått en god start med 664.000 seere på første episode.