Halvveis ut i sjette sesong av «Kongen befaler» har programmet et snitt på 539.000 seere i snitt og en andel i den kommersielle målgruppetn 25-59 på 34 prosent. Det gjør «Kongen befaler» til høstens mest sette program på TVNorge og Discovery+ så langt, skriver Warner Bros. Discovery i en pressemelding.

- «Kongen befaler» treffer veldig bredt og er blitt et program folk ser sammen. Spesielt gledelig er det å se at nesten halvparten av seerne er under 40 år. Med et snitt på godt over 500.000 seere per episode tidligere sesonger og ikke mindre enn to Gullruter for beste underholdningsprogram, både i 2020 og i 2022, kan jeg avsløre at vi selvfølgelig kjører på med en ny sesong, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge.

Han har også bestilt en julespesial av «Kongen befaler» med to episoder.

- Casten der er hemmelig enn så lenge, men jeg kan si så mye som at den er litt annerledes og veldig gøyal, sier Magnus Vatn.

Atle Antonsen inntar tittelrollen i «Kongen befaler», som er et gameshow der komikere må løse absurde praktiske utfordringer.

- Vi som jobber med underholdning jobber jo i flukt-bransjen, og for oss alle er det jo nok negative ting å flykte fra om dagen. Da er det virkelig stas å være det folk flykter til, selv om det betyr at vi må tvinge norske komikere til å ydmyke seg selv på skjermen. Men, den byr vi på, sier Antonsen.