Etter barskytingen i Oslo den 25. juni i år, publiserte Aftenposten en artikkel som ifølge avisen handlet om en persons opplevelse av det som skjedde da Zaniar Matapour skjøt og drepte to personer og skadet 21 utenfor de to pubene Per på hjørnet og London i Oslo sentrum 25. juni.

Nå trekker Aftenposten saken fordi de ikke kan gå god for opplysningene, 

- Aftenposten har etter publiseringen fått informasjon som tyder på at kontrollen med opplysningene i artikkelen ikke har vært god nok. Det innebærer at vi ikke kan stå inne for at artikkelen gir en korrekt fremstilling. Publiseringen bryter med Aftenpostens presseetiske standard og er slettet fra Aftenposten.no, heter det i beklagelsen.

Ifølge VG handlet saken om et vennepar som skulle ha blitt skutt, men som senere kom seg i trygghet sammen.

- Vi har forsøkt å ettergå flere opplysninger. Når vi ikke kan kontrollere om de opplysningene stemmer, så er det riktig å trekke artikkelen, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til VG.

Også NRK publiserte et intervju med den samme personen, men torsdag kveld er imidlertid lenken inaktiv.

– Etter at vi ble kjent med at Aftenposten avpubliserte sin sak, har vi gjort egne undersøkelser, og valgt å avpublisere vår artikkel, sier nyhetssjef Stian Haraldsen i NRK til VG.