Tirsdag er det premiere på sjette sesong av «Ex on the Beach» på strømmetjenesten Discovery+. Denne gangen er programmet spilt inn i Brasil og Discovery lover mer av alt det som har gjort de fem første sesongene til strømmesuksesser.

Discovery har også sluppet et promoklipp i forkant av sesongen, som i tillegg til ekskjærester, dramatiske oppgjør og utagerende festing, byr på overraskende eksponering av ølmerket Corona. I den første scenen i klippet kan man nemlig tydelig se logoen til det meksikanske ølmerket på et skilt som er festet til en av kulissene i bakgrunnen.

Det er som kjent ikke tillatt å markedsføre alkoholholdige drikker overfor forbrukere i Norge.

Inger Lise Hansen, generalsekretær i Actis, reagerer på det hun ser.

- Helsedirektoratet må ta en nærmere gikk på dette, for det kan se ut som et brudd på alkoholloven. Uten å ha sett programmet, så vil jeg si at dersom dette skiltet dukker opp stadig vekk i løpet av serien, så tyder det på skjult reklame. Når skiltet også eksponeres i promoen for programmet, så blir eksponeringen ekstra stor, sier hun til Kampanje.

Promoklippet er blant annet publisert på Youtube og Dagbladet, i tillegg til Discoverys egne flater.

Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Warner Bros. Discovery avviser at det er snakk om reklame.

- Vi har selvsagt inge avtale om eksponering av verken Corona eller andre alkoholholdige drikkevarer i Ex on the Beach, sier hun til Kampanje.

- Scenen er tatt med i promoen på grunn av dialogen mellom Shirin og Avdo. Vi er mer opptatt av at folk skal få med seg det som blir sagt enn eventuelle logoer, så vi kommer til å redigere denne promoen, og ha et tydelig blikk på problemstillingen i fremtidige episoder og promoer, fortsetter hun.

Etter at Kampanje tok kontakt med Discovery, er promofilmen tatt ned fra Youtube.

Generalsekretæren i Actis mener dette eksempelet viser at det haster å få på plass et overtredelsesgebyr for brudd for alkoholloven. Det har vært varslet siden 2018.

- Et slikt gebyr vil øke terskelen både for TV-selskaper og alkoholprodusenter for å utfordre alkoholloven, sier Inger Lise Hansen.