Fredag morgen kunne Altibox-sjef Tor Morten Osmundsen endelig gi kundene sine beskjeden de har ventet på i nesten syv måneder: Forhandlingene med TV 2 er i mål og over 550.000 Altibox-kunder kan igjen se «Skal vi danse», «Farmen» og – ikke minst – det kommende verdensmesterskapet i fotball.

- Hvordan føles det å komme i mål med en ny avtale med TV 2?

- Det føles bra. Vi er fornøyde med å lande en avtale med TV 2, sier Altibox-sjefen til Kampanje.- Hvordan har stemningen vært underveis?- Stemningen har vært bra og konstruktiv. Vi har jobbet godt sammen for å komme til en god løsning.

Altibox-sjefen avviser at fotball-VM, som starter 20. november, har lagt ekstra press på forhandlingene.- VM i seg selv har ikke vært en stor sak. Vi er lei oss for at det har vært svarte skjermer. Det har vi merket hver dag. VM har ligget der som noe som kommer, men det viktigste har vært å sikre valgfriheten til kundene våre. Nå gleder vi oss over at kundene får se fotball-VM både på NRK og TV 2.

Les også: Altibox faller på kundemåling: - Mange av kundene savner TV 2
Utelukker «ekstraordinær» prisøkning
Altibox har blant annet vært opptatt av valgfrihet i den nye avtalen med TV 2, og det mener Osmundsen at de har klart å sikre.- De største kanalene er en del av det faste innholdet, mens det resterende innholdet kan velges inn og ut av kundene våre, sier Osmundsen.

Som en del av den nye avtalen vil TV 2 Direkte (hovedkanalen, red. anm.), TV 2 Nyheter og TV 2 Zebra bli en del av det faste innholdet som tidligere. TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport 2 vil legges inn i TV-pakken til kundene, men kan velges bort dersom de vil bruke poengene på noe annet.

Les også: TV 2-sjefen om ny Altibox-avtale: - Dette har vært et langt løp

Etter hvert vil også TV 2 Play Basis legges inn i TV-pakken til Altibox-kundene. Den første måneden er kostnadsfri, men deretter må kundene bruke av poengene sine, hvis de ikke vil velge den bort.
- Dere har sagt at det første tilbudet fra TV 2 ville medført en heftig prisøkning for kundene deres. Hva kan dere si om eventuelle prisøkninger med denne avtalen?- Vi går ikke ut med ekstraordinære prisøkninger i forbindelse med denne avtalen.- Betyr det at dere ikke betaler mer for TV 2s innhold nå?- Jeg kan ikke gå inn på konkrete detaljer i avtalen, men vi har sagt at vi skal klare å unngå ekstraordinære prisøkninger, og det har vi klart.- Vi er lei oss
- Når dere ser tilbake på et halvt år med svarte skjermer, er dere fornøyd med hvordan dere har håndtert denne prosessen?- Vi er lei oss for at det har tatt lang tid. Tidslinjen har vært krevende. På den andre siden har det vært krevende forhandlinger. Vi har følt at det har vært viktig at vi forstår hverandre godt og vi har brukt tid på å bli kjent med hverandre i den nye avtalen.- Har dere brukt tiden på å bygge opp tillit?- Ja, det vil jeg si.- Har den manglet i forkant?- Den har ikke manglet, men det er viktig at vi jobber godt sammen og vi har hatt gode, konstruktive samtaler underveis.

Som Kampanje tidligere har skrevet, havnet TV 2 og Altibox i en bitter rettsstrid i fjor som følge av uenighet om et punkt i partenes forrige distribusjonsavtale.

Det var TV 2 som vant frem i konflikten som dreide seg om en knapp på fjernkontrollen.

Les mer: Seier til TV 2 i søksmålet mot Altibox - får tilbud om knapp på fjernkontrollen