For første gang på mange år er det ikke Altibox som kommer ut på topp i kundetilfredshetsmålingen til Epsi.

- Vi er ikke fornøyde med resultatet og vil nå, som vi gjør hvert år, gå inn i de konkrete tilbakemeldingene fra kundene for å se hva vi kan gjøre for å gjøre kundene mer fornøyde. Ut fra det vi har sett til nå, er det flere kunder som nevner at de savner TV 2 som årsak til at de er mindre tilfredse med oss enn tidligere. Etter over et halvt år med sorte TV 2-skjermer har vi forståelse for at folk er lei av å vente, sier kommunikasjonssjef Andreas Veggeland til Kampanje. 

- Hva er siste nytt fra forhandlingene? 

- Vi jobber derfor hardt for å få TV 2 tilbake så raskt som mulig, sier Veggeland. 

Dette er 16. gang Epsi måler tilfredsheten med bredbåndsleverandørene i Norge, og Altibox  har har alltid gjort det svært godt på denne målingen.

- Selv om dette ikke er en TV-undersøkelse, er det mange av privatkundene til Altibox som også er TV-kunder, sier Fredrik Høst, daglig leder i Epsi Norge.

Fortsatt framstår Altibox som «en pålitelig leverandør med god stabilitet og hastighet på bredbåndet, men får i årets måling en svakere tilbakemelding enn før», heter det i målingen. Men tilbakemeldingene viser også tydelig at mange av kundene savner TV 2, og dette preger helhetsinntrykket til Altibox også på bredbånd. 

Det er i år samlegruppen «øvrige bredbåndselskaper» som kommer ut på topp. Denne gruppen består av tilbakemeldingene til en mengde mindre aktører som Tafjord Bredbånd, Nokab, Lynet, Enivest og mange flere. Totalt sett oppleves disse aktørene som prisgunstige, de har et solid renomme ute blant sine kunder og framstår som enkle å ha med å gjøre, ifølge Epsi-målingen.

Det er Telia-kundene som i år er de minst fornøyde med bredbåndet. Selv om prisen på bredbåndet fremstår som konkurransedyktig, er kundene ikke spesielt fornøyd med hverken bredbåndskvaliteten eller servicenivået som tilbys.

Bedriftskundene til Altibox er også mindre tilfredse enn på samme tid som i fjor, og som i privatmarkedet faller de ned fra topplasseringen. Epsi-studien baserer seg på nesten 2.800 intervjuer med privatpersoner og bedrifter rundt om i Norge.