Tirsdag kveld startet kampen for tilværelsen for 18. gang på TV 2 (ikke medregnet kjendisversjonen). Denne gangen samlet premieren kun 265.000 seere. Tallet inkluderer både lineær-TV og TV 2 Play.

Dette er tidenes laveste premieretall for realityserien.

I fjor samlet «Farmen» 372.000 TV-seere på premieren.

- Må slutte å score så mange mål
Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 mener det er grunn til å tro at seertallet vil ta seg opp.

- Jeg tror «Farmen» kommer til å vokse. Vi har stor tro på dette universet, men det var en bitteliten fotballkamp i går. Haaland må slutte å score så mange mål, sier Haldorsen humoristisk.

Hun sikter til gårsdagens kamp mellom Sevilla og Manchester City i Champions League, der Erling Braut Haaland satte inn to mål. TV 2 sitter også på rettighetene til Champions League, og konkurrerer dermed sånn sett med seg selv.

Haldorsen lover spenning også på «Farmen»-gården fremover.

- Det blir en utrolig spennende sesong med fullt fyr i bålet, sier hun.

Les mer: - Drager og orker sluker den norske TV-høsten

Les også: - Gaper drager og orker over litt for mye?

Kjendiser samlet dobbelt så mange seere
TV 2 sender som vanlig to «Farmen»-sesonger i året, én med og én uten kjendiser. «Farmen kjendis» samlet til sammenligning over dobbelt så mange seere - 553.000 - da den hadde premiere i januar i år.

- Er dette spikeren i kista for «Farmen» med vanlige folk?

- Overhodet ikke. «Farmen» har vi stor tro på i mange år fremover. Det er en av de viktigste realityseriene vi har.

TV 2 har som kjent også mistet dekning i TV-markedet siden forrige gang «Farmen» var på lufta. Over 500.000 Altibox-kunder står uten tilgang til TV 2s kanaler gjennom sitt ordinære TV-tilbud. Det tilsvarer omtrent 20 prosent av markedet.

- Ikke overraskende
Forhandlingssjef Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom tror nedgangen skyldes en kombinasjon av flere faktorer.

- Det har vært en underliggende negativ trend på lineær-TV i mange år, så det er ikke overraskende at store programkonsepter gradvis får litt færre seere år for år. Denne nedgangen har tiltatt etter Altibox-konflikten, sier han til Kampanje.

- Hvilke forventninger har du til resten av TV-høsten?

- Jeg tror nok trenden vil ligne i form av at de fleste programmer vil slite med å komme opp i samme seertall som for et år siden. Forhåpentligvis får vi ikke like store fall som på dette enkeltprogrammet.

Les også: Nedtur for NRK-programmer: - Speiler nedgangen i TV-seingen